Volkswagen, araçlarına ChatGPT'yi entegre ediyor

Volkswagen, ChatGPT'yi 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren Tiguan, Passat ve Golf'ün yanı sıra ID elektrikli araç ailesine entegre edecek.
Volkswagen, araçlarına ChatGPT'yi entegre ediyor

Volkswagen, ChatGPT'yi 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren araçlarına entegre etmeyi planlıyor. OpenAI'ın yapay zeka tabanlı sohbet robotu, Tiguan, Passat ve Golf'ün yanı sıra otomobil üreticisinin ID elektrikli araç ailesi de dahil olmak üzere birçok araçta mevcut olacak.

ChatGPT entegrasyonu ilk etapta Avrupa'da kullanıma sunulacak

Yazılım şirketi Cerence'in Chat Pro ürününe ve OpenAI'ın geniş bir dil modeline dayanan yapay zeka tabanlı sohbet robotu, Avrupa'dan başlayarak kullanıma sunulacak. Şimdilik ABD'deki Volkswagen modelleri bu özelliğe sahip olmayacak ve bu kapsamda ilk araçlar da CES 2024'te tanıtılacak.

Volkswagen, araç ve sürücü arasında daha doğal bir iletişim sağlamak amacıyla IDA araç içi sesli asistanını güçlendirmek amacıyla ChatGPT'yi kullanıyor. Araç sahipleri yeni süper güçlü sesli asistanı ısıtma ve klima gibi temel işlevleri kontrol etmek ya da genel bilgi sorularını yanıtlamak için kullanabilecek.

Volkswagen, araç sahibini yeni bir hesap oluşturmaya veya herhangi bir uygulama yüklemeye zorlamayacağına söz veriyor. Sohbet robotu, "Hello IDA" uyandırma sözcükleri kullanılarak veya direksiyon simidindeki bir düğmeye basılarak etkinleştirilebiliyor. OpenAI sürüş istatistiklerine de erişemiyor. Volkswagen, soru ve cevapların mümkün olan en yüksek düzeyde veri korumasını sağlamak için derhal silindiğini söylüyor.

Volkswagen, ChatGPT entegrasyonları yapan üçüncü taraf bir yazılım şirketi olan Cerence sayesinde OpenAI'ın yapay zeka tabanlı sohbet robotunu araçlarına entegre edebildiğini söylüyor. Şirketin Cerence Chat Pro yazılımı, Volkswagen'in sesli asistanını geliştirecek ve böylece akla gelebilecek neredeyse her sorguya yanıt verilebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.