SPONSORLU

Bayer'in G4A Girişim Hızlandırma Programı Yeni Girişimcilerini Bekliyor

Bayer, G4A Girişim Hızlandırma Programı’na 8 Ocak itibarıyla başvuru almaya başladı. Programa, sağlık ve tarım alanına odaklanan, dijital çözümler sunan girişimler katılabilecek.
Bayer'in G4A Girişim Hızlandırma Programı Yeni Girişimcilerini Bekliyor

Bayer’in Hackquarters ile birlikte 2018’den bu yana Türkiye’de yürüttüğü G4A Girişim Hızlandırma Programı’nın başvuruları 8 Ocak’ta açıldı. Başvurular 11 Şubat Pazar gününe kadar g4a.bayer.com.tr web sitesi üzerinden yapılabilecek.

Programa, sağlık ve tarım alanlarında dijital çözümler sunan, fikir aşamasını geçmiş, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir iş modeline, yalın bir ürüne veya prototipe sahip ya da satış aşamasında olan girişimciler başvurabiliyor. Programla ilgili duyurular Bayer’in sosyal medya hesaplarından (Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube) takip edilebilir. Ayrıca dileyen girişimciler 7 Şubat tarihinde gerçekleşecek Online Buluşma etkinliğine bu link üzerinden kaydolarak program hakkında merak ettikleri soruları yöneltip daha detaylı bilgi alabilir.

Başvuruların ardından yapılacak değerlendirme sonucunda programa seçilecek tüm girişimciler, 100 gün boyunca birçok konuda online eğitim ve alanında uzman kişilerden mentorluk desteği alacak. İletişim ağını genişletme, ürün geliştirme fırsatı yakalayacak ve Bayer ile iş birliği yapabilme imkânından yararlanabilecek. Ayrıca, girişimler arasından belirlenenlere 300 bin TL hibe desteği verilecek*.

(*) Programa seçilen girişimciler arasından hibe desteği almaya hak kazanan gerçek kişi girişimcilerin, hibe ödemesini almak için ticari işletme veya ticaret şirketi (limitet şirket vb.) kurması gerekiyor.

“G4A Nasıl Bir Program?” Program yöneticisi Melis Soylu’dan ve geçen sene seçilen girişimcilerden öğrenebilirsiniz:

G4A 2024 sağlık ve tarım alanında inovatif çözümler arıyor

Bayer’in İlaç bölümü için hastalıkların doğru-erken tanısını sağlamak ve etkili-güvenli tedaviye/tedavilere yönlendirebilmek amacıyla başta yapay zeka uygulamaları olmak üzere tanı sürecini hızlandırabilen ve klinik kararları destekleyen, hastaların ve sağlık profesyonellerinin hayatını kolaylaştıran, bilgi akışını arttıran ve verimli iletişim kurulmasını sağlayan, teorik/pratik tıp eğitimlerinde ve uygulamalarında yeni teknolojilerin kullanılmasına olanak tanıyan, sağlık hizmetlerine destek sağlayacak, sürdürülebilir uygulamalarla değer yaratan girişimler programa seçilecek.

Odaklanılan alanlar:

  • Onkoloji
  • Oftalmoloji
  • Kardiyoloji
  • Hematoloji
  • Kadın Sağlığı (Örn: Aile Planlaması, Endometriozis)
  • Nefroloji
  • Pulmonoloji
  • Erken Tanıya Yönelik Çözümler
  • Biyoteknolojik Yenilikler
  • Hücre-Gen Tedavisi

Bayer’in Tüketici Sağlığı bölümü için yaşam kalitesini arttıran, sağlıklı ve aktif bir yaşam sürdürülmesini sağlayan, bebek ve çocuk gelişimini destekleyen, sağlık okuryazarlığının arttırılmasını amaçlayan, yeni nesil satış kanalları ile ürünlere erişimi kolaylaştıran, satış ekiplerinin verimliliğini ürettiği teknolojik çözümlerle arttıran, tüketicilere, hastalara ve sağlık profesyonellerine yenilikçi iletişim kanalları ile ulaşan geleceğe yön verecek girişimler bekleniyor.

Odaklanılan alanlar:

  • Dermatoloji (Yetişkin ve bebek cilt bakımı)
  • Gıda Takviyeleri (Yetişkin ve çocuk multivitaminleri, bağışıklık destekleyici ürünler, bebek sahibi olmayı planlayanlar, hamileler ve annelere özel gıda takviyeleri)
  • Sindirim Sağlığı
  • Soğuk Algınlığı

Bayer’in Tarım Ürünleri bölümü için artan ve yaşlanan dünya nüfusunu kaynakları daha etkin kullanarak besleyen, verimliliği arttıran, çevre dostu, çiftçilerin değişen beklentilerini karşılayan, güvenilir, sağlıklı ve yüksek kaliteli gıda sağlayan, inovasyon, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm odaklı çözümler aranıyor.

Odaklanılan alanlar:

  • Yabancı ot, Hastalık ve Zararlılarla Mücadele Yöntemleri
  • Tohum Çözümleri ve Tohum Teknolojileri
  • Akıllı Tarım ve Makine Teknolojileri
  • Çevresel Sürdürülebilirlik

G4A ile girişimciler yatırım alıyor, yurt dışına açılma fırsatı yakalıyor

Girişimcilik ruhunu teşvik etmeyi ve ekosistemin büyümesine katkıda bulunmayı amaçlayan Bayer, G4A Programı kapsamında Türkiye’de son 6 yılda 37 girişime destek verdi ve girişimcilik ekosistemine 4 milyon TL’ye yakın katkı sağladı.

Programa seçilen girişimciler; tasarım odaklı düşünmeden marka ve pazarlama stratejisine, fiyatlandırma politikasından finans ve yatırım planlamasına kadar farklı konularda aldıkları eğitim ve mentorluk desteği sayesinde akademik bilgisini etki değeri yüksek bir ürüne dönüştürme ve ölçeklenebilir global bir girişim olma konusunda farkındalıklarını artırma fırsatı yakalıyor. Amerika, İngiltere ve İspanya başta olmak üzere yurt dışı pazarlarına açılarak ilerleme kaydediyor ve networklerini geliştiriyor. Yatırım alarak yeni iş birliklerine de imza atıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.