ChatGPT, kısa süre sonra Android cihazlarda varsayılan asistan olabilir

OpenAI'ın ChatGPT'sinin yakın zamanda Android cihazlarda Google Asistan gibi varsayılan asistan olarak kullanılabileceği iddia ediliyor.
ChatGPT, kısa süre sonra Android cihazlarda varsayılan asistan olabilir

Yapay zeka tabanlı asistanların çeşitliliği ve kullanım alanları artıyor. Buna paralel olarak yeni gelişmeler de gündeme gelmeye başladı ve OpenAI'ın ChatGPT'sinin yakın zamanda Android cihazlarda Google Asistan gibi varsayılan asistan olarak kullanılabileceği belirtildi.

Bilindiği gibi Google Asistan, Android telefonlarda standart olarak gelen bir uygulama. Ancak, Android cihazlar uzun süredir farklı asistan uygulamalarını da destekliyor. Şu anda, ChatGPT de Android cihazlarda standart asistan olma özelliğini geliştirmek için çalışıyor gibi görünüyor.

Google Asistan genellikle Android telefonlarda standart olarak gelse de platform uzun bir süredir farklı uygulamaların bu görevi üstlenmesine olanak sağlıyor. Hatırlatmak gerekirse Android'de Microsoft Cortana ve Amazon'un Alexa gibi alternatif asistan uygulamaları var. Bir uygulamalar standart asistan olarak ayarlandığında, bazı dokunuşlar veya hareketlerde Google Asistan yerine bu uygulamayı kullanmak mümkün olabiliyor.

ChatGPT'nin de benzer bir uygulama sunacağına dair işaretler olsa da bu teknoloji şu an için tam olarak kullanıma hazır değil. Söz konusu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı veya ücretsiz olup olmayacağı konusunda da net bir açıklama yapılmadı. OpenAI'ın ChatGPT'de ek özellikler sunmak için ücretli bir abonelik üzerinde çalıştığı belirtiyor. 

Yapay zeka tabanlı asistanların çeşitliliği ve kullanım alanlarının artması, teknolojideki gelişmelerin yönünü belirlemekte büyük bir etkiye sahip. Bu çeşitlilik, kullanıcıların tercihlerine ve ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlama yeteneğini artırabiliyor. Standart asistanlar genellikle belirli işlevselliklere sahipken, farklı uygulamaların bu rolü üstlenebilmesi, kullanıcıların kişisel tercihlerine daha uygun bir deneyim elde etmelerine olanak tanıyabilecek diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.