Web sitelerinin çalışır durumda olup olmadığını kontrol eden uygulama: UptimeRobot

Web sitelerini yaklaşık 1 ila 5 dakikalık aralıklarla kontrol eden UptimeRobot, anlık bildirimler aracılığıyla her kesinti hakkında kişileri bilgilendiriliyor.
Web sitelerinin çalışır durumda olup olmadığını kontrol eden uygulama: UptimeRobot

UptimeRobot, web sitelerinin çalışır durumda olup olmadığını düzenli olarak kontrol ediyor. Siteyi yaklaşık 1 ila 5 dakikalık aralıklarla kontrol eden UptimeRobot, anlık bildirimler aracılığıyla kişileri her kesinti hakkında bilgilendiriliyor. 

UptimeRobot'ın özellikleri kapsamında genel durum ekranına erişerek hizmetlerinizden herhangi birinin kapalı olup olmadığını kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca olayların geçmişini görüntüleyerek hizmetinizin çalışır ya da çalışmaz durumda olduğu anları tespit edebiliyorsunuz. Bununla beraber özellikler çatısı altında kullanışlı arama ve filtreleme özelliklerine sahip gözetim listesi de sunulmakta.

Bunlara ek olarak girişimin web uygulamasında birbirinden farklı araçlarla üçüncü taraf entegrasyonları kurduğunu belirtmekte fayda ver. Böylece Slack, Discord, Zapier, Telegram, Pushbullet ve PagerDuty gibi platformlar üzerinden bildirim alabiliyorsunuz. Aynı şekilde bildirimler size kısa mesaj, e-posta, sesli aramalar ve mobil bildirim olarak iletilebiliyor. 

UptimeRobot'ın kontrol edebildiği hizmetler arasında websiteleri, SSL sertifikaları, SMTP, FTP veya DNS gibi bağlantı noktaları yer alıyor. Web sitesi kontrolü kapsamında her 30 saniyede bir sitenizin kontrol edilmesi sağlanıyor. POP3, IMAP ve SMTP bağlantı noktalarını izleyerek temel e-posta hizmetlerinizle ilgili çıkan herhangi bir sorundan anında haberdar olabiliyorsunuz. 

Bunların yanı sıra araç, ağ cihazlarının erişilebilirliğini kontrol ederken, bir sayfada ya HTML kodunda anahtar kelime olup olmadığını kontrol etmenizi sağlıyor. UptimeRobot, özelleştirilebilir durum sayfaları, yanıt süresi izleme, bakım penceresi ayarlama, özel HTTP istekleri ve çoklu konum kontrolleri hizmetleri de sunuyor. Durum sayfasıyla çalışma sürenizi şeffaf bir şekilde sergileyebiliyorsunuz. Bu sayede potansiyel müşterilerinizin gözünde hizmetlerinizin güvenilirliğini öne çıkarabilirsiniz. 

Bu arada izleme ekranlarını, tüm ekip üyelerinizin erişimine açabilirsiniz. Böylece tüm ekip, hizmetlerin çalışmama durumundan haberdar olabilir. Kullanıcılara okuma, yazma ve yalnızca bildirim gibi farklı erişim seviyeleri tanımlayabileceğinizi de ekleyelim.

UptimeRobot'ın ücretsiz sürümü mevcut. Bunun dışında aylık 7 dolar ile 54 dolar arasında değişen 3 farklı ücretli sürüm sunulmakta. Bu noktada kontrol süresi olarak 1 dakikalık aralıkların Solo ve Team paketlerinde, 5 dakikalık aralıkların ise ücretsiz sürümde mevcut olduğunu belirtelim. Kurumsal pakette ise 30 saniyede bir kontrol gerçekleştirilmekte.

UptimeRobot'ın sitesinde yer alan bilgilere göre girişim, 2 milyon 100 binden fazla kullanıcı ve şirket için 7 milyon 570 bin izleme ekranına ev sahipliği yapıyor. Girişimin müşterileri arasında GoDaddy, IBM, Nasa ve Expedia yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.