Siber güvenlik girişimi Aqua Security, 60 milyon dolar yatırım aldı

Amir Jerbi ve Dror Davidoff tarafından kurulan Aqua Security, bulut altyapısında güvenlik sağlamak için çeşitli hizmetler sunuyor.
Siber güvenlik girişimi Aqua Security, 60 milyon dolar yatırım aldı

Siber güvenlik alanında faaliyet gösteren Aqua Security, 60 milyon dolar yatırım aldı. 2015 yılında kurulan şirket, 60 milyon dolarla birlikte E serisinde toplamda 135 milyon dolar yatırım almış oldu. Tamamlanan E serisi yatırım turu, Evolution Equity Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Insight Partners, Lightspeed Venture Partners ve StepStone Group yer aldı. 60 milyon dolarlık yatırım, 1 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleşti.

Amir Jerbi ve Dror Davidoff tarafından faaliyete geçen şirket, bulut altyapısında güvenlik sağlamak için çeşitli hizmetler sunuyor. Şirketin öncelikli odak noktalarından biri, bulut tabanlı uygulamaların güvenliğini artırmak. Bu doğrultuda şirket CNAPP adını verdiği bir platform geliştirdi. Bu platform, yazılım geliştirme aşamasında üretilen kodların siber güvenlik açıklarını tarıyor ve tespit ediyor. Böylece, şirketler geliştirilen kodu güvenli bir şekilde dağıtıyor.

Aqua Security ayrıca açık kaynak kodlu bileşenlerin güvenliğini de denetliyor. Bu bileşenlerdeki potansiyel güvenlik açıklarını ve diğer riskleri analiz de eden girişim, açıkları gidermek için çözümler sunuyor.

Aqua Security'nin platformu, geliştirme araçlarında güvenlik açıklarını da tespit ediyor. GitHub, Jenkins gibi popüler geliştirme araçlarında bulunan güvenlik açıklarını ve güvensiz yapılandırmaları belirleyerek, geliştirme sürecinin daha güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlıyor. Şirketin müşterileri arasında Apple, JPMorgan gibi 500'den fazla şirket yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.