Sahibinden.com'a erişim sorunu yaşanıyor

Sahibinden.com'a gece yarısından beri erişim sorunu yaşanıyor.
Sahibinden.com'a erişim sorunu yaşanıyor

Türkiye'nin önemli ilan platformlarından Sahibinden.com'a gece yarısından beri erişim sorunu yaşanıyor. İlk etapta herkesin geçici olduğunu düşündüğü bu sorun henüz çözülemediği için kafalar karıştı ve sorunun kaynağı ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Sahibinden.com domain'i ile ilgili iddialar

Bu kapsamda iddialar, Sahibinden.com domain'inin süresinin dolduğu, bu domain'i başka birinin satın aldığı ve bu nedenle Sahibinden.com'a erişimin sağlanamadığı yönünde seyrediyor. Aslında bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil, ancak domain'i sorguladığımızda karşılaştığımız şey ise domain statüsünün "clientHold" şeklinde görünmesi. Bu noktada bunu irdeleyebiliriz.

ClientHold statüsü nedir?

ClientHold statüsü, bir alan adının kaydının geçici olarak askıya alındığını ifade ediyor. Bu durum, genellikle alan adı sahibinin kaydı güncellememesi veya domain kaydının geçerlilik süresinin dolması gibi nedenlerle oluşabiliyor. Alan adı kaydı "ClientHold" durumuna alındığında, alan adı hizmetleri etkileniyor ve web sitesi, e-posta hesapları ve diğer ilgili hizmetler kullanılamaz hale geliyor.

Bu statünün en yaygın sebepleri arasında ödeme sorunları, yasal sorunlar gibi maddeler de yer alıyor. Yani Sahibinden.com ödeme sorunları konusunda sıkıntılar yaşıyor da olabilir. Bu durumda en kötü şey ise şirket içi e-postaların dahi kullanılamıyor olma ihtimali. 

Yani sonuç olarak domain'i başkası mı aldı, yoksa başka sıkıntılar mı var, henüz net bir bilgi vermek mümkün değil. Tek söyleyebileceğimiz Sahibinden.com gibi köklü bir platforma uzun bir süredir erişim sorunu yaşandığı.

Şirketin, Instagram hesabı üzerinden yayınladığı açıklamasında da alan adı firması ile teknik sorunlar yaşandığı iddia ediliyor. 

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça haberimizi güncelleyeceğiz.

Güncelleme

Sahibinden.com, sosyal medya hesapları üzerinden yeni bir açıklama daha yaptı. Açıklamada alan adının başka bir kişi/firma tarafından satın alındığının asılsız olduğu ifadesi yer aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.