Yasal sözleşmeler konusunda yapay zeka çözümleri sunan Robin AI, 26 milyon dolar yatırım aldı

Robin AI, yasal sözleşmelerin oluşturulması ve gözden geçirilmesi için yapay zeka destekli bir yardımcı geliştiriyor. Robin AI'ın teknolojisi, Anthropic'in Claude dil modeline dayanıyor.
Yasal sözleşmeler konusunda yapay zeka çözümleri sunan Robin AI, 26 milyon dolar yatırım aldı

Yasal sözleşmelerin oluşturulması ve gözden geçirilmesi için yapay zeka destekli bir yardımcı geliştiren Robin AI, Temasek liderliğinde gerçekleşen Seri B turda 26 milyon dolar yatırım aldı. Quantum Light Management, Plural Ventures ve AFG Partners'ın katıldığı Seri B sonrasında şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 43 milyon dolara ulaştı. 

2019 yılında bir avukat ve bir makine öğrenimi araştırma bilimcisi tarafından hayata geçirilen Robin AI, standart ofis yazılımlarına yapay zeka özellikleri ekliyor. Robin AI'ın teknolojisi ise Anthropic'in Claude dil modeline dayanıyor. Bu LLM'in 2 milyondan fazla sözleşmeden oluşan bir veritabanı ve sözleşmeleri okuma ve anlamaya özel makine öğrenimi algoritmaları ile ayarlandığının altını çizmekte fayda var. Özetle Robin AI, bu LLM'i yasal çalışmalara uyguluyor. 

Kasım ayı sonlarında duyurulan Claude 2.1, özetleyebileceği, sorguları yanıtlayabileceği, eğilimleri tahmin edebileceği, birden fazla belgeyi karşılaştırabileceği ve diğer analiz türlerini gerçekleştirebileceği 150 bin kelimeye kadar istemlere izin veriyor. Robin AI, bunun onu yasal kullanım durumları için en uygun LLM haline getirdiğini söylüyor.

Ücretsiz bir Microsoft Word eklentisi olarak sunulan Robin Copilot, dakikalar içinde sözleşmeler oluşturmak, mevcut sözleşmeleri sade dil istemlerini kullanarak gözden geçirmek ve düzenlemeleri belirlemek ve önermek için kullanılabiliyor.

Şu anda 100'den fazla çalışanı bulunan Robin AI, teknolojisinin sözleşmelerin gözden geçirilmesi için gereken süreyi yüzde 80'in üzerinde azaltabileceğini, maliyetleri yüzde 75 oranında düşürebileceğini ve incelemeler sırasında önemli ayrıntıların gözden kaçma riskini sınırlayabileceğini iddia ediyor. 

Şirket, yeni aldığı yatırımı ABD operasyonlarını genişletmek, Asya-Pasifik bölgesine yayılmak, yapay zeka ve makine öğrenimi uzmanlarını kadrosuna eklemek için kullanacağını açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.