Elektrikli araçlar için batarya çözümleri sunan Swap Energy, 22 milyon dolar yatırım aldı

Swap Energy, iki tekerlekli elektrikli araçlar için batarya değişim çözümleri sunan bir şirket olarak faaliyet gösteriyor.
Elektrikli araçlar için batarya çözümleri sunan Swap Energy, 22 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli araç alanında faaliyet gösteren Swap Energy, 22 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu, Qiming Venture Partners tarafından yönetildi. Endonezya merkezli şirketin yatırım turunda GGV Capital Asia, Ondine Capital ve Accounting and Corporate Regulatory Authority (ACRA) yer aldı. Şirketin geçen yılın Nisan ayında 7,2 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım.

Swap Energy, 2019 yılında Irwan Tjahaja tarafından faaliyete geçti. Platform, iki tekerlekli elektrikli araçlar için batarya değişim çözümleri sunan bir şirket olarak ön plana çıkıyor. Batarya değişim çözümü, elektrikli araçların bataryalarını şarj etmek yerine, kullanıcıların boşalan bataryalarını hızlı bir şekilde değiştirebilecekleri bir sistem olarak tanımlanıyor. Bu sistem, elektrikli araç kullanıcılarına pratiklik ve hız sağlıyor.

Klasik şarj etme işlemi uzun sürebilirken, batarya değişim çözümü aracın içerisindeki boşalan bataryayı dolu bir batarya ile değiştirme sürecini içeriyor. Böylece araç kullanıcıları hızlı bir şekilde batarya değiştirerek yola devam edebilirler ve şarj bekleme süresini minimize ediyor.

Elektrikli scooter veya benzeri araçların şarj edilmesiyle ilgili altyapı sorunlarına odaklanarak, bu araçların bataryalarını hızlı ve pratik bir şekilde değiştirerek kullanıcılarına daha uzun menzil ve daha etkili bir kullanım imkanı sağlıyor. Girişimin aynı zamanda kendi elektrikli aracı olan Smoot'u da geliştirip pazara sunduğunu belirtelim.

Şirket, Endonezya'da elektrikli araçların kullanımını ve altyapısını geliştirme üzerine çalışmalar yürütüyor. Swap Energy'nin Endonezya'daki 14 eyalette 800'den fazla batarya değişim istasyonu olduğu biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.