Figopara, İş Bankası'nın açık bankacılık ürünleri TekCep ve TekPOS’u satın aldı

İki şirket arasında gerçekleşen anlaşmaya göre TekCep ve TekPOS ürünleri ekipleriyle birlikte Figopara bünyesine geçti.
Figopara, İş Bankası'nın açık bankacılık ürünleri TekCep ve TekPOS’u satın aldı

Yeni nesil finans platformu Figopara, Türkiye İş Bankası ile önemli bir iş birliği gerçekleştirdiğiniz duyurdu. Figopara ve İş Bankası tarafından paylaşılan bilgilere göre İş Bankası'nın iştiraki olan Softtech’in geliştirdiği TekCep ve TekPOS ürünleri, Figopara tarafından satın alındı.

İki şirket arasında gerçekleşen anlaşmaya göre TekCep ve TekPOS ürünleri ekipleriyle birlikte Figopara bünyesine geçti. Söz konusu satın alma anlaşmasının hisse karşılığı gerçekleştiğini de ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse İş Bankası, Figopara'nın yatırımcıları arasında yer alıyor. TekCep ve TekPOS satın alması ile birlikte İş Bankası, Figopara’daki mevcut yatırımını da artırmış oldu. Figopara’nın Ekim 2022’de 50 milyon dolar değerleme ile tamamlanan yatırım turunda şirkete Maxis Yenilikçi GSYF ile 500 bin dolar yatırım yapan Banka, son satın alma ile şirkete 1 milyon 250 bin dolarlık hisse karşılığı daha yatırım yapmış oldu.

Bu satın alma ile müşterilerinin tüm nakit akışlarını görebilecekleri bir yapıya doğru gittiklerini belirten Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar, ticari işletmelerin finansal süreçlerini ileriye yönelik tahminleriyle görebileceği, günlük ve güncel olarak finansal datalarını tek bir platformda görüntüleyebileceği ‘Finans Uygulaması’ olmak istediklerini de paylaştı.

Finteklere duydukları ilginin ve Figopara’ya yaptıkları yatırımın, girişimlerin finansta bir problemi etkili bir şekilde çözme becerisinden kaynaklandığını belirten İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, tüketicinin ihtiyaç duyduğu çözümlerin geliştirilmesine destek olmayı önemsediklerini dile getirdi. Şu anda Türkiye’de finteklerin gelişimi için elverişli bir ortam bulunduğunu söyleyen Aran, “Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar finteklerin diğer ülkelere göre daha güçlü olmasına, daha sağlam ürünler çıkarmasına imkân tanıyor. Bu alandaki girişimler böylece yurt dışında rekabette daha üstün olabiliyor” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.