DOMiNO Ventures'ın 2023 yılında öne çıkan rakamları

Türkiye, Orta Asya ve Doğu Avrupa’dan çıkan global odaklı teknoloji girişimlerine yatırımlar yapan DOMiNO Ventures, 2023 yılında 11 yeni yatırım gerçekleştirdi.
DOMiNO Ventures'ın 2023 yılında öne çıkan rakamları

Yapay Zeka, oyun ve Web3 girişimlerine odaklanan DOMiNO Ventures'ın 2022 yılında 12 girişime yatırım yaptığını geçtiğimiz yıl sizlere aktarmıştık. Türkiye, Orta Asya ve Doğu Avrupa’dan çıkan global odaklı teknoloji girişimlerine yatırımlar yapan DOMiNO Ventures, 2023 yılına dair verilerini paylaştı.

DOMiNO Ventures tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2023 yılı içinde 11 yeni yatırım gerçekleştirdi. Söz konusu 11 yatırımın sektörel dağılımına baktığımızda ise 6 yatırım ile yapay zeka teknolojilerinin ön plana çıktığını görüyoruz. Yapay zekayı ise 2'şer yatırım ile Web3 ve Gaming takip ediyor.

DOMiNO Ventures'ın portföyüne eklenen girişimler arasında Hirize, Atlas Space, njoyKidz, Artifica, Cineshort, Iftrue, Co-One, Ginoa, Cognitiwe, Gamer Arena, Lumian ve Igor yer alıyor. Portföyde bulunan girişimlerin bu yıl içinde toplam 17,2 milyon euro tutarında yatırım topladıklarını da ekleyelim.

2023 yılı içinde 8 bin 620 girişimi inceleyen DOMiNO Ventures, 1627 girişim ile ilk görüşme de gerçekleştirdi. İncelenen girişimlerin yüzde 47’sini Türkiye oluştururken yüzde 34’ünü Orta Asya ve yüzde 19’unu ise Doğu Avrupa ve Amerika’da oluşturuyor.

2023 yılında Orta Asya açılımını gerçekleştiren DOMiNO Ventures, 2024 yılında ise bu bölgeden 5 girişime yatırım yapmayı hedefliyor. 8 ülkede operasyona sahip olan DOMiNO Ventures'ın 50’den fazla global ve yerel partneri olduğunu da ekleyelim.

Geniş ekipleri ile 2023 yılı içerisinde 11 global odaklı teknoloji girişimine yatırım yapmayı başardıklarını belirten DOMiNO Ventures Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk, 2024 yılı içinde ise Yapay Zeka, Web3 ve Oyun alanında 12 yeni yatırım yapmayı ve yatırım yapılan girişimlerin küresel pazarın önemli oyuncuları haline gelmelerini hedeflediklerini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.