FemTech şirketi Heranova Lifesciences, 13,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Heranova Lifesciences; endometriozis, kadın kısırlığı ve bakteriyel vajinoz gibi önemli kadın sağlığı sorunlarına odaklanarak özel testler ve yeni tedavi yöntemleri sunuyor.
FemTech şirketi Heranova Lifesciences, 13,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

FemTech şirketi Heranova Lifesciences, 13,5 milyon dolar tohum yatırım aldı. 2022 yılında kurulan şirketin yatırım turunda Emerging Technology Partners, Pivotal bioVenture Partners China, Sinovation Ventures ve Triwise Capital yer aldı. 

Heranova Lifesciences; Penny Wan, Jonathan Zhao, Chun Zhang ve Steve Landau tarafından faaliyete geçti. Kadınların üreme sağlığı alanında uzmanlaşmış bir şirket olarak tanımlanan Heranova Lifesciences, endometriozis, kadın kısırlığı ve bakteriyel vajinoz gibi önemli kadın sağlığı sorunlarına odaklanarak özel testler ve yeni tedavi yöntemleri sunuyor.

Şirket, endometriozisi erken teşhis etmeye odaklanarak cerrahi müdahale gerektirmeyen testler ve antibiyotik içermeyen vajinal bakteri tedavisi geliştirecek. Bu testlerin, hastaların daha erken aşamada endometriozis riskini belirlemelerine yardımcı olması planlanıyor. Böylece, doğru tedaviye daha hızlı başlamalarını sağlayarak hastaların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Ayrıca, genetik testler ve üreme sağlığıyla ilgili özel testlerle kadınların doğurganlık durumunu anlamalarına yardımcı oluyor. Heranova Lifesciences, kadınların bu sağlık sorunlarına daha hızlı ve etkili müdahale imkanı sunarak, üreme sağlığı konusunda önemli bir boşluğu dolduruyor. Bir taraftan Heranova Lifesciences'in sunduğu hizmetler, erken teşhisin önemini gösteriyor.

Geçen yıl, bu alanda öne çıkan şirketler arasında kadın sağlığı üzerine odaklanan sağlık girişimi Maven Clinic vardı. Maven Clinic'in 2022'nin Kasım ayında 90 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.