İnşaat teknolojilerine odaklanan BotBuilt, 12,4 milyon dolar tohum yatırım aldı

Robotik ile inşaat sektörünü buluşturan bir girişim olarak hizmet veren BotBuilt, 12,4 milyon dolar tohum yatırım aldı.
İnşaat teknolojilerine odaklanan BotBuilt, 12,4 milyon dolar tohum yatırım aldı

Robotik ve yapay zeka teknolojileri, her geçen gün gelişmeye ve farklı sektörlerde karşımıza çıkmaya devam ediyor. Robotik ile inşaat sektörünü buluşturan bir girişim olarak hizmet veren BotBuilt, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. BotBuilt tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 12,4 milyon dolar tohum yatırım aldı.

BotBuilt'in 12,4 milyon dolarlık tohum yatırımı, 35 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti. Yatırım turunun katılımcıları arasında ise Y Combinator, Ambassador Supply, Shadow Ventures ve Owens Corning yer alıyor. BotBuilt, aldığı yatırım ile birlikte üretim operasyonunu ve ekibini büyütmeyi hedefliyor. 

2020 yılında Brent Wadas, Colin Devine ve Barrett Ames tarafından ABD'de kurulan BotBuilt, sunduğu robotik ve yapay zeka odaklı özellikler ile birlikte inşaat süreçlerinin daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını hedefliyor. Hem yazılım hem de donanım çözümlerine sahip olan BotBuilt, kullanıcılarına 3 adımlı bir plan sunuyor.

BotBuilt, ilk olarak sahip olduğu yapay zeka destekli yazılım ile birlikte inşaatı gerçekleştirilecek konut projesinin tamamını dijital olarak oluşturuyor. Sonrasında ise oluşturulan tasarımdaki ölçülere göre tüm evin parçalarını robotlar ile birlikte üreten BotBuilt, montaja hazır olarak üretilen parçaları inşaat alanına teslim ediyor.

BotBuilt'in üretim bandında hem yapay zeka ile kontrol edilebilen robotik kolların hem de 3D yazıcıların yer aldığını da ekleyelim. BotBuilt kurucu ortağı Barrett Ames tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, şu an için 10 inşaat firması ile birlikte 2 binden fazla proje üzerinde çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.