Akıllı telefon üreticisi Xiaomi'den elektrikli otomobil: SU7

Akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin elektrikli sedan otomobili SU7 bugün resmi olarak tanıtıldı.
Akıllı telefon üreticisi Xiaomi'den elektrikli otomobil: SU7

Xiaomi'nin uzun süredir beklenen elektrikli sedan otomobili SU7, bugün resmi olarak tanıtıldı. Xiaomi'nin paylaştığı bilgilere göre araç 0-100km/saate 2.78 saniyede ulaşıyor.  Araç, HyperOS işletim sistemi ile akıllı telefon benzeri bir deneyim sunacak.

SU7'nin özellikleri

SU7, Aqua Blue, Mineral Gray ve Verdant Green olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile karşımıza çıkıyor.

Xiaomi'nin batarya için CATL ile iş birliği yaptığını belirtelim. Aracın güç üretimi bakımından 150 kWh versiyonu 1200 kilometre, 132 kWh versiyonu ise 1000 kilometre menzile sahip. 3K çözünürlüğünde 16.1 inç büyüklüğünde ana ekranı ile dikkatleri üzerine çeken araç, arka koltukta 2 adet Xiaomi Pad'e de ev sahipliği yapıyor. 

V6, V6S ve V8 olmak üzere 3 farklı motor ünitesine sahip olan SU7, V8'in üretimine 2025 yılında başlayacak. 21 bin RPM hızlanma gücü ile öne çıkan V6 ve V6S ise sürücülerin kullanımına sunulmak üzere üretim sürecinde. 

Geçtiğimiz aylarda paylaşılan bilgiler ise SU7'nin maksimum hızı saatte 210 kilometre iken SU7 Max versiyonu ise 265 km hıza kadar ulaşabileceği yönündeydi. Xiaomi ayrıca geçtiğimiz aylarda arkadan itiş (RWD) ve elektronik dört çeker (AWD) olmak üzere iki güç aktarma organı seçeneği ile karşımıza çıkacağı sinyalini vermişti. O dönemde açıklanan bilgilere göre; arkadan itiş seçeneği, 220kW motora, elektronik dört çeker ise 275kW + 220kW motor kurulumuna sahip olacaktı. 

Pekin'de gerçekleşen lansmanda Xiaomi CEO'su Lei Jun, Xiaomi otomobillerinin otonom sürüş yeteneklerinin sektörün ilk sıralarına yerleşeceğini ifade etti. Öyle ki; aracın otonom sürüş özelliği, 2024'ün sonuna kadar Çin’de 100 şehirde aktif olarak kullanılacak. 

Xiaomi markalı otomobiller, devlete ait otomobil üreticisi BAIC Group'un bir birimi tarafından Pekin'de yıllık 200 bin araç kapasiteli bir fabrikada üretiliyor. Bu bağlamda Xiaomi, on yıl içinde otomobillere 10 milyar dolar yatırım yapma sözü verdi. 

Xiaomi CEO'su Lei Jun'ın aktardıklarına göre bu araç ile birlikte şirket, dünyanın en büyük beş otomobil üreticisinden biri olmayı hedefliyor. Şirketin hedefleri arasında Porsche ve Tesla ile karşılaştırılabilir bir otomobil inşa etmek de yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.