Finansal teknolojilere odaklanan Money.Industries, 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Money.Industries'in 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turuna, Caucasus Ventures’ın yanı sıra, Hasan Jabbarov ve Sabrican Zaim katıldı.
Finansal teknolojilere odaklanan Money.Industries, 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yerel fintechlerin sınır ötesi hizmetler vermesine aracılık eden bir girişim olarak karşımıza çıkan Money.Industries, ilk yatırımını aldığını duyurdu. Money.Industries tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Money.Industries'in 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turuna, Caucasus Ventures’ın yanı sıra, Hasan Jabbarov ve Sabrican Zaim katıldı. Finansal teknoloji girişimlerinin bankalara ihtiyaç duymadan ve küresel pazarlarda şirketleşmeden uluslararası para transferi yapmalarına olanak tanıyan Money.Industries, Kutay Yalınkılıç tarafından Estonya'da kuruldu. 

Money.Industries tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin sunduğu çözüm, finansal teknoloji şirketlerinin herhangi bir bilgi birikimine veya altyapıya sahip olmadan Orta Asya, Doğu Avrupa, Türkiye, Afrika ve Orta Doğu gibi pazarlardaki kullanıcıların banka hesaplarına, kartlarına, fiziksel ödeme noktalarına, cüzdanlara, kurumsal veya bireysel ödeme yapabilmelerini sağlıyor.

Money.Industries'in finansal teknoloji şirketlerinin küreselleşme ve farklı pazarlara erişme yolculuğunu hızlandıracak hazır bir çözüm sunduğunu dile getiren Money.Industries Kurucusu ve CEO’su Kutay Yalınkılıç, değer önermelerine inanan ve onları destekleyen yatırımcılarına teşekkür ettiklerini de paylaştı.

Money.Industries olarak sağladıkları altyapıyla, yerel fintek’lerin küreselleşme adımlarını hızlandırmaya odaklanacaklarını da sözlerine ekleyen Yalınkılıç, bu sayede büyük şirketlerin dünyanın tamamında yaygınlaşmasına zemin hazırlarken, küçük ölçekli şirketlerin de büyük oyuncularla birlikte hareket etmesi için alan açacaklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.