Elektrikli araç alımlarını finanse eden Revfin, 14 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli araçlar alanında faaliyet gösteren Revfin, 14 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turu, Omidyar Network liderliğinde gerçekleşti.
Elektrikli araç alımlarını finanse eden Revfin, 14 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli araçlar alanında faaliyet gösteren Revfin, 14 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turu, Omidyar Network liderliğinde gerçekleşti. Şirketin yatırım turuna The Asian Development Bank, Companion Capital Limited, Green Frontier CapitalLC Nueva Investment Partners katıldı.

Revfin, geçen yılın ekim ayında Green Frontier Capital liderliğinde 10 milyon dolarlık yatırım almıştı. Şirket yeni yatırımı, şarj istasyonları ve pil teknolojisi gibi alanlarda teknoloji geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Revfin, 2018 yılında daha önce HSBC'de yöneticilik yapmış Sameer Aggarwal tarafından kuruldu. Girişimci, elektrikli araç alımlarını finanse etme amacıyla özel bir dijital kredi platformu geliştirdi. Platform tüketicilere finansman imkanı sunuyor; ancak bunun yanında, şirket geleneksel finansal değerlendirme metodlarından farklı olarak biyometrik veriler, psikometri ve oyunlaştırma gibi modern teknikleri kullanarak kredi başvurularını değerlendirip yönetiyor.

Bu değerlendirme sürecinde, tüketicilerin kredi geçmişi ve finansal durumu gibi standart bilgilerin yanı sıra parmak izi gibi biyometrik verileri, kişilik özellikleri gibi psikometrik değerlendirmeleri ve oyunlaştırma tekniklerini kullanarak daha kapsamlı bir değerlendirme yapılıyor. Bu yöntemler, daha geniş bir kitleye finansman sağlamalarını ve kredi değerlendirmesini daha adil bir şekilde yapmalarını sağlıyor.

Revfin ayrıca yerel üreticilerle stratejik ortaklıklar kurarak, elektrikli araç sektörüne yönelik özel finansman çözümleri sunuyor. Bu sayede, elektrikli araçlara erişimi artırmayı hedefleyen tüketicilere yönelik kredi hizmetlerini genişletiyorlar. Hem tüketicilere daha fazla seçenek sunuyorlar hem de Hindistan'da elektrikli araç kullanımını teşvik ederek çevre dostu bir ulaşım modeline destek oluyorlar. Bu şekilde, finansal destekleriyle elektrikli araçların benimsenmesine katkıda bulunuyorlar.

Şimdiye kadar 34 binden fazla elektrikli araç için kredi sağlayan şirket, önümüzdeki beş yıl içinde 2 milyon aracı daha finanse etmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.