Aramco, jinekolojik tümör tespiti alanında çalışan Cispoly'ye 14 milyon dolar yatırım yaptı

Cispoly, rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri ve endometriyal kanser gibi jinekolojik tümörlerin erken aşamalarının tespiti için özel olarak tasarlanmış tespit araçları geliştiriyor.
Aramco, jinekolojik tümör tespiti alanında çalışan Cispoly'ye 14 milyon dolar yatırım yaptı

Jinekolojik tümör tespiti alanında çalışan Cispoly, 14 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turu, Suudi Arabistan merkezli petrol ve enerji şirketi Aramco'nun yatırım fonu Prosperity7 Ventures liderliğinde gerçekleşti. Çin merkezli Cispoly'nin yatırım turunda Sunland Fund da yer aldı. Şirket, yeni yatırımı Ar-Ge çalışmaları ve uluslararası pazarlara açılmak için kullanacağını açıkladı. 

Hatırlatmak gerekirse bu yatırım, Prosperity7 Ventures'ın Çin'deki ilk yatırımı değil. Şirket, geçen sene Jiandanxinli şirketine 28,7 milyon dolar, Hong Kong merkezli Insilico Medicine'na ise 35 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Cispoly, 2020 yılında Liu Pei tarafından kuruldu. Şirket jinekolojik tümörlerin erken teşhisine odaklanan yenilikçi bir sağlık teknolojisi şirketi olarak ön plana çıkıyor ve özellikle rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri ve endometriyal kanser gibi jinekolojik tümörlerin erken aşamalarının tespiti için özel olarak tasarlanmış metilasyon tespit araçları geliştiriyor. Bu teknolojiler, kanserlerin genetik özelliklerindeki değişiklikleri hassas bir şekilde belirleyerek, hastalıkların erken evrelerinde teşhis ve tanı koymayı amaçlıyor.

Ayrıca, kadınların üreme sistemindeki mikrobiyota sağlığını değerlendirmeye yönelik ürünler üzerinde çalışıyorlar. Bu ürünler, kadınların üreme sağlığı ve hastalıkların gelişimi açısından önemli bir rol oynayan mikrobiyotanın analizine odaklanıyor.

Cispoly'nin öne çıkan ürünü ise Ciscer. Bu ürün Gerçek zamanlı rahim ağzı kanseri tespiti için geliştirildi. Ayrıca hassas teknolojisiyle kanser hücrelerinin erken teşhisini sağlayarak tedavi sürecini zamanında başlatma ve hastaların sağlık sonuçlarını olumlu yönde etkileme potansiyeline sahip.

Şirketin hedefi, geliştirdikleri teknoloji ve ürünler aracılığıyla jinekolojik kanserlerin erken teşhisini kolaylaştırarak tedavi başarısını artırmak ve hastaların yaşam kalitesini yükseltmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.