Rekabet Kurumu, Warner Bros. Discovery, Inc.'in BluTV'yi devralmasına onay verdi

Rekabet Kurumu paylaştığı bir duyuru ile Warner Bros-Discovery'nin yerli online video platformu BluTV'yi devralmasına onay verdiğini açıkladı.
Rekabet Kurumu, Warner Bros. Discovery, Inc.'in BluTV'yi devralmasına onay verdi

Discovery'nin yerli online video platformu BluTV'nin yüzde 35 hissedarı olduğunu 2021'in Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Paylaşılan bilgilere göre, Warner Bros. Discovery, Inc., BluTV'yi devralacak. Rekabet kurumu paylaştığı bir duyuru ile satın alma işlemine onay verildiğini açıkladı. 

Duyuruda şu ifadeler yer aldı: 

Blutv İletişim ve Dijital Yayın Hizmetleri AŞ hisselerinin Discovery Medya Hizmetleri Ltd. Şti aracılığıyla nihai olarak Warner Bros. Discovery, Inc. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Anlaşmanın henüz finansal detayları paylaşılmadı. Ancak 2021 yılında Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre Discovery, BluTV'nin yüzde 35 hissesi için 20 milyon dolar ödedi. O dönemde paylaşılan bilgilere göre BluTV'nin değerlemesi ise 57 milyon dolar seviyelerindeydi.  

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre şirketin toplam sermayesi 66.400.001,00 TL. 4 Aralık tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde sermaye artırımı sonrası pay sahipliği oranı, Arzuhan Doğan Yalçındağ yüzde 8, Metin Alihan Yalçındağ yüzde 25, Aydın Doğan Yalçındağ yüzde 28, Discovery Communications Europe Limited yüzde 35, İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. TwoZero Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu yüzde 2 olarak karşımıza çıkmakta. 

Anlaşma kapsamında BluTV, Warner Bros. Discovery, Inc.'e katılacak. Bu devralma ile birlikte Warner Bros. Discovery, Inc.'in Türkiye'de faaliyetlerini artırması bekleniyor.

Güncelleme: 29 Aralık 2023 tarihinde Warner Bros. Discovery (WBD), yerli abonelik video platformu BluTV’yi satın aldığını resmi olarak duyurdu. Duyuruda paylaşılan bilgilere göre yaklaşık 3 yıl boyunca süren ve BluTV’ye daha fazla yatırım yapma opsiyonunu da kapsayan iş ortaklığı, şirketin tamamının satın alınmasıyla sonuçlandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.