Microsoft Copilot'tan yeni özellik: Suno AI eklentisi ile yapay zeka şarkıları oluşturma

Yapay zeka müzik girişimi Suno, metin komutuna göre sözleriyle birlikte orijinal bir şarkı besteleyebilen bir araç sunuyor. Copilot kullanıcıları Microsoft sohbet robotunu kullanarak Suno'ya erişebilecekler.
Microsoft Copilot'tan yeni özellik: Suno AI eklentisi ile yapay zeka şarkıları oluşturma

Yapay zeka ile yapılabileceklerin sınırı konusunda net bir şey söylemek pek mümkün değil, ancak bu teknolojinin hayatımıza özellikle yazı, görsel ve ses noktasında bazı yenilikler getirdiğini söylersek yanlış olmayacaktır. Bu kapsamda Microsoft da yapay zeka sohbet robotu Copilot için yeni bir iş birliği yaptı. Bundan böyle Microsoft'un yapay zeka sohbet robotu Copilot, Suno ile yapılan yeni bir eklenti sayesinde artık talep üzerine yapay zeka şarkıları üretebilecek.

Cambridge merkezli yapay zeka müzik girişimi Suno, Discord'da bir metin komutuna göre sözleriyle birlikte orijinal bir şarkı besteleyebilen bir araç sunuyor. Artık Copilot kullanıcıları Microsoft sohbet robotunu kullanarak Suno'ya erişebilecekler.

Uygulamayı kullanabilmek için Copilot kullanıcılarının hesaplarında oturum açmaları ve Suno eklentisini etkinleştirmeleri ya da "Suno ile müzik yapın" yazan logoya tıklamaları yeterli. Daha sonra istenen komut yazıldığında şarkı yapmak da mümkün olacak. Bunların ardından Suno, bir ya da iki dakika uzunluğunda orijinal bir şarkı üretecek ve şarkı sözlerinin transkriptini de ekleyecek.

Suno, ücretsiz kullanıcılarının üretilen yapay zeka şarkılarını YouTube veya Spotify'da paraya çevirmesini yasaklıyor, ancak ücretli kullanıcılara şarkıları için ticari haklar veriyor. Bu noktada Suno'nun ücretsiz kullanıcılar tarafından üretilen tüm şarkıların haklarına sahip olduğunu da belirtmek gerek. Fakat şarkıların, sosyal platformlarda paylaşılabilmesine veya diğer ticari olmayan kullanımlarına izin veriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.