Roamless, Paribu Ventures ve Revo Capital liderliğinde 2,6 milyon dolar yatırım aldı

eSIM teknolojisine odaklanan Roamless, Ali Gazioğlu, Asım Alp, Emre Demirel, Selim Aykut ve Cengiz Öztelcan tarafından 2023 yılının başında ABD’de kuruldu.
Roamless, Paribu Ventures ve Revo Capital liderliğinde 2,6 milyon dolar yatırım aldı

Son yıllarda oldukça popülerleşen eSIM teknolojisine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Roamless, yatırım aldığını duyurdu. Roamless tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2,6 milyon dolar yatırım aldı. Roamless'ın 2,6 milyon dolarlık yatırımı, Paribu Ventures ve Revo Capital'ın ortak liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Paribu Ventures ve Revo Capital haricinde ise DeBa Ventures ve melek yatırımcılar katıldı. Roamless, aldığı yatırımı yeni pazarlara giriş ile kullanıcı bazını ve ekibi büyütmek için kullanacağını duyurdu. Ali Gazioğlu, Asım Alp, Emre Demirel, Selim Aykut ve Cengiz Öztelcan tarafından 2023 yılının başında ABD’de kurulan Roamless, mobil uygulaması üzerinden hizmet veriyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında hem iOS hem de Android platformları için kullanıma sunulan Roamless'ın mobil uygulaması, şu an için açık beta sürecinde. Sunduğu eSIM teknolojisi ile sık sık seyahat eden kişiler için daha kolay ve daha ulaşılabilir bir deneyim sunmayı hedefleyen Roamless, 62 ülkede kullanılıyor ve 15 bin kullanıcıyı da geçmiş durumda.

Roamless tarafından aktarılan bilgilere göre ise platformu piyasadaki mevcut eSIM pazar yeri sitelerinden ayıran özellikleri tek eSIM ile faaliyette olduğu tüm ülkelerde çalışması ve kullandıkça öde modeli olarak ön plana çıkıyor.

eSIM başta olmak üzere birçok yeni teknolojiyi uygulamalarında bir araya getirerek, bulundukları sektör içerisinde ayrışan bir kullanıcı deneyimi sunduklarını da dile getiren Roamless kurucu ortağı ve CEO'su Emre Demirel, kuruluşlarından bu yana çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen hem açık beta versiyonunu yayına aldıklarını hem de değerli isimlerden yatırım aldıklarını paylaştı. Roamless, 2024 sonuna kadar tüm dünyada faaliyette olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.