Dataroid, Koç GSYF ve İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’nden 2 milyon dolar yatırım aldı

Dataroid, bu yeni yatırım ile global pazarlama faaliyetlerini genişleterek Orta Doğu ve Avrupa bölgelerinde yayılmayı hedefliyor.
Dataroid, Koç GSYF ve İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’nden 2 milyon dolar yatırım aldı

Dijital analitik ve etkileşim yönetim platformu Dataroid, Koç GSYF ve Türkiye İş Bankası tarafından kurulan 100. Yıl Girişim Sermayesi'nden 2 milyon dolar yatırım aldı. Dataroid, bu yeni yatırım ile global pazarlama faaliyetlerini genişleterek Orta Doğu ve Avrupa bölgelerinde yayılmayı hedefliyor. Ayrıca girişim, bu genişleme sürecinde ekibi ve ürününü de güçlendirecek. 

Girişimin faaliyet alanı

Dataroid, başta bankacılık ve finansal servisler olmak üzere, farklı sektörlerden büyük şirketlere veriye dayalı analizler yapma ve gerçek zamanlı aksiyon alma olanağı sunuyor. Dataroid'in kurucuları arasında Fatih İşbecer (CEO), Elif Parlak (CRO) ve Can Elmas (CTO) yer alıyor. 

Kurumsal şirketlerin pazarlama, ürün ve teknoloji ekipleri, Dataroid ile tek bir platform üzerinden, müşteri etkileşimini analiz ederek yönetme imkânına kavuşuyor. Aynı şekilde, şirketlerin veriye dayalı içgörülerle müşterilerine daha iyi bir deneyim sunması da sağlanıyor. Girişim, Dataroid'in Türkiye’nin önde gelen bankaları tarafından kullanıldığını ifade ediyor. Paylaşılan bilgilere göre Dataroid'in yapay zekâ ile zenginleştirilmiş tahminleyici analitik yeteneği sayesinde, ürün sahipleri ve pazarlama ekipleri, dijital kanallarda müşteri kaybedilen noktaları daha derin analiz etme ve müşteri eğilimlerini tahminleme potansiyeline sahip oluyor. 

Girişimin öne çıkan verileri

Paylaşılan verilere göre Dataroid, 2021 yılından itibaren müşteri sayısında yüzde 60'lık bir artış kaydetti. 2023 yılında da sürdürdüğü büyüme trendiyle günde 35 milyondan fazla kullanıcının dijital kanal deneyimini iyileştirdi. Dataroid'in müşterileri arasında başta bankacılık ve finansal servisler olmak üzere hava yolları, e-ticaret gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren birçok büyük ve orta ölçekli şirket yer alıyor. Böyle bakıldığında şirket, toplamda 100 milyondan fazla kullanıcının dijital deneyimini şekillendirdiğini belirtiyor. 

Dataroid CEO'su ve Kurucu Ortağı Fatih İşbecer yatırım hakkında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Dataroid; Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank, QNB Finansbank, Odeabank, ABB Bank gibi önde gelen bankalarla çalışıyor. Türkiye’nin öncü bankalarının bize olan güveni, uluslararası alanda da büyümemizi sağlayacak bir itici güç. Bu yeni yatırımla bankacılık alanında lider bir analitik platform olma hedefimize odaklanırken, aynı zamanda global pazarlama çabalarımızı artırarak farklı coğrafyalarda daha geniş bir etki alanı yaratmayı amaçlıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.