E-ticaret siteleri için artırılmış gerçeklik altyapısı sunan yerli girişim: Custivo

Custivo ile tüketiciler ek bir uygulama yüklemeden, iOS veya Android telefonlarının kamerasını kullanarak, ürünleri bulundukları ortamda gerçek boyutlarıyla görebiliyorlar.
E-ticaret siteleri için artırılmış gerçeklik altyapısı sunan yerli girişim: Custivo

Artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi, e-ticaret sektöründe son dönemde ciddi bir dönüşüm sağlıyor ve bu teknoloji, e-ticaret platformlarına entegre edildiğinde, müşterilere ürünleri sanal olarak deneyimleme ve gerçek boyutlarını, renklerini ve detaylarını daha iyi anlama imkanı veriyor. Müşterilerin satın alma kararını kolaylaştıran ve iade oranlarını azaltan AR teknolojisi, mobilden veya bilgisayardan alışveriş yapan müşterilere daha etkileyici ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunulmasına da yardımcı oluyor.

Bu kapsamda hayata geçirilen girişimlerden biri de Custivo. Custivo, e-ticaret siteleri için artırılmış gerçeklik altyapısı sunan bir platform olarak faaliyet gösteriyor. Custivo ile tüketiciler ek bir uygulama yüklemeden, iOS veya Android telefonlarının kamerasını kullanarak, ürünleri bulundukları ortamda gerçek boyutlarıyla görebiliyorlar. Markalar, Custivo’yu mevcut web siteleri ile kolayca entegre ederek, artırılmış gerçeklik deneyimini müşterilerine sunabiliyorlar. Aynı zamanda ürün detay sayfalarında, ürünlerini 3 boyutlu olarak da görüntületebiliyorlar.

İlkin Kılıç tarafından, 1 Ekim 2022 tarihinde kurulan Custivo, 5 kişilik 3D Artist, 2 kişilik proje yönetimi ve bir developer/yönetici ile 8 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. MVP versiyonunu 60 günde geliştirip beta yayınına alan ekip, projeyi herhangi hazır bir altyapı kullanmadan MERN Stack ile geliştirdi.

İlk ödeme yapan müşterisini beta yayınından 25 gün sonra kazanan Custivo, şu an ebebek, Fakir, Lizay ve Nacar gibi markalarla birlikte çalışıyor. 

Ürünlerin çalışma sesleri duyulabiliyor ve ürün haznelerinin nasıl açılıp kapandığı gözlemlenebiliyor

Custivo ile tüketiciler, artırılmış gerçeklik deneyiminin ötesine geçerek, ürünlerin gerçek çalışma seslerini duyabiliyor, ürün haznelerinin nasıl açılıp kapanabileceğini gözlemleyebiliyor ve ürünleri sanal olarak nasıl çalıştırabileceğini deneyimleyebiliyor. Bunun dışında bazı ürün gruplarında ise “üzerinde deneme” özellikleri de mevcut. Ayrıca girişim, bileklik, saat ve yüzük ürünleri için “üzerinde deneme” özelliği için geliştirme sürecine devam ediyor. 

Custivo aylık abonelik yöntemiyle gelir eden bir girişim ve ürün sayısı odaklı oluşturduğu planlar ile hizmet veriyor. Henüz yatırım almasa da kısa bir sonra sonra Custivo'nun yatırım haberlerini duymamız olası. 

İlkin Kılıç'ın bizimle paylaştığı bilgilere göre Custivo'nun gelecek hedefleri ise şu şekilde: "Tüketicileri, online alışverişlerinde gerçek alışveriş deneyimine yaklaştırmak için ürünümüzü geliştirmeye devam edeceğiz. E-ticaret sitelerinde artırılmış gerçekliğin standart bir uygulama haline gelmesine katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle Avrupa ve Körfez ülkeleri pazarında büyümek için, bu pazarlara erişimimizi sağlayacak yatırımcılarla tanışmak istiyoruz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.