2023'ün öne çıkan ücretsiz yapay zeka destekli görsel oluşturma araçları

Kullanıcı dostu arayüzleri ve kolay kullanımıyla da dikkat çeken, 2023'ün önce çıkan 5 ücretsiz yapay zeka destekli görsel oluşturma aracı.
2023'ün öne çıkan ücretsiz yapay zeka destekli görsel oluşturma araçları

Yapay zeka teknolojileri, son yıllarda hızla gelişerek hayatımızın birçok alanına entegre oldu ve bu noktada görsel oluşturma da diğer türlere göre bir tık daha öne çıktı demek mümkün. Hatta öyle ki Google Arama sonuçlarına bakıldığında, "AI Image" aramaları Eylül 2021'den bu yana yüzde 4900 gibi bir oranda artış gösterdi. 

Bu noktada kullanıcıların sınırlarını zorlamasına ve hayal güçlerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olacak bir dizi özellik sunan ücretsiz yapay zeka destekli görsel oluşturma araçlarının, yaratıcı ve ilham verici projeler geliştirmek isteyenler için büyük bir ilgi odağı haline geldiğini söyleyebiliriz.

Kullanıcı dostu arayüzleri ve kolay kullanımıyla da dikkat çeken, 2023'ün önce çıkan ücretsiz yapay zeka destekli görsel oluşturma araçlarına birlikte göz atalım.

Starry AI

Sadece bir üyelik oluşturarak para vermeden kullanılabilen Starry AI, kullanımı oldukça kolay bir platform. Hesap oluşturduktan sonra yapmanız gereken tek şey çıkan panelde bulunan "My Creations" alanının altındaki (+) işaretine dokunmak. Daha sonra sanat, fotoğraf, illüstrasyon veya diğer stillere göre görsel oluşturabiliyorsunuz. Görsel oluşturmak için bir tanım girmeniz gerekiyor. Örneğin; "a male cat is sitting on the bench" terimi ile çok tatlı bir görsel oluşturdum ve bunu yapmak sadece birkaç saniye sürdü. 

Starry AI her ne kadar ücretsiz kullanım sunsa da sınırlı bir sayıda hakkınız var. Yani düzenli kullanımda Pro üyelik gerektirebilir, fakat keyif için kullanımda günü kurtaracak bir araç olacaktır.

Nightcafe

Kaydolması ve kullanması son derece basit bir başka yapay zeka oluşturucu olan Nightcafe de tıpkı Starry AI gibi ücretsiz kullanım için kullanıcıya belirli bir kredi veriyor ve bundan sonraki görseller için kredi satın alınmasını istiyor. Ancak Nightcafe'nin verdiği kredi sayısı da kullanım alanına göre, yani profesyonel olmayan kullanımlarda, kişi için yeterli olabiliyor. 

Nightcafe'de oluşturulan görseller tıpkı bilgisayar oyunlarını andırıyor. Benim bu kez talebim "a rock band is having a concert in the middle earth" oldu ve fena sayılmayacak görseller oluşturulduğunu gördüm. Ücretsiz kısımda güzel bir alternatif olabilir.

DeepAI

Kullanımı belki de en kolay araçlardan biri. Öncelikle uygulamanın ana sayfasında sizi iki seçenek karşılıyor; "Chat" ve "Image". Görsel oluşturmak için "image" seçeneğini tercih etmeniz gerekiyor. Daha sonra kafanızdaki görsel için bir tanım girmeniz gerekiyor. Ben bu kez, "a gremlin is drinking tea" tanımını kullanarak bir görsel oluşturdum. Mükemmel olmasa da doğru bir görsel oluşturdu. Bu arada DeepAI da birkaç görseli üyeliksiz oluşturabiliyorsunuz ama daha fazla görsel oluşturmak isterseniz bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Eğer HD formatta görsel istemiyorsanız herhangi bir ücret vermeniz de gerekmiyor.

Ideogram

Ideogram'i kullanmak için öncelikle bir profil oluşturmanız gerekiyor, akabinde giriş yaptığınızda direkt olarak bir komut (prompt) vererek dilediğiniz görselin saniyeler içinde oluşmasını izliyorsunuz. Ben bu kez "a pagan witch waving through the trees" komutunu kullandım ve gerçekten oldukça başarılı görsellerin oluşturulduğunu gördüm, hatta görseller beklediğimden daha başarılı oldu. 

Ideogram'ın daha önce Andreessen Horowitz (a16z) ve Index Ventures liderliğinde 16,5 milyon dolar yatırım aldığının da altını çizmek gerek. 

Dream

Hem web de hem de mobilde kullanılabilen Dream, bazı özellikleri ücretsiz sunuyor ancak daha geniş kapsamda kullanım için Pro üyelik talep ediyor. Yine de platformun oldukça kullanışlı olduğunu söylemek mümkün. Ben bu sefer de "a duckling is swimming in the magical lake" komutu ile bir görsel oluşturmak istedim, ancak pek hayalimdeki gibi bir görsel olmadı. Yani daha büyülü bir görsel beklerken adeta Dalyan'dan fotoğraf paylaşılmış gibi hissettim. Çok büyük beklentileriniz yoksa Dream de bu alanda bir alternatif sunacaktır diyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.