Yerli agrotech girişimi WeFarm, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

WeFarm, tarlaları üretim yapan çiftliklere dönüştürerek, tarlaların sahiplerine düzenli kira ve gıda ödemeleri sunuyor.
Yerli agrotech girişimi WeFarm, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yerli agrotech girişimi WeFarm, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Şirketin aldığı yatırım miktarı açıklanmadı. WeFarm'ın tohum öncesi yatırım turuna Ömer Erkmen, İzzet Zakuto ve Kıvanç Kesim katıldı. Şirket, yeni yatırımı üretim alanını 1000 dönümün üzerine çıkarmak için kullanacağını açıkladı.

Erdem Yıldız tarafından 2022 yılında kurulan WeFarm, toprak sahiplerinin tarlalarını üretim yapan çiftliklere dönüştürerek, tarlaların sahiplerine düzenli kira ve gıda ödemeleri sunan bir tarım ve teknoloji platformu olarak faaliyet gösteriyor.

Girişim, özellikle sağlıklı gıdanın üretim sürecini blok zincir teknolojisiyle kayıt altına alıp tüketicilerle paylaşmasıyla dikkat çekiyor. WeFarm, son üretim yılında tarla büyüklüğünü 16 kat artırarak büyük bir ivme kazandı ve hızla büyüyen tarım girişimlerinden biri haline geldi; bu sayede, tarımı daha verimli ve sürdürülebilir hale getirerek hem çiftçilere destek olmaya hem de sağlıklı gıda tedarik zincirine katkıda bulunmaya başladı.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Erdem Yıldız, 5 yıl içinde ülkemizdeki boş tarlaların sadece yüzde 2’sini üretime geçirerek ilk tarım unicorn’u olmayı planladıklarını söylerken sadece son 2 ayda kendilerine 10 bin dönümden fazla tarla başvurusu yapıldığını kaydetti.

Yıldız, şirketin hızla gitmesi halinde 5 yıldan önce hedeflerine ulaşacağını belirtti ve bunu başarabilmek için ise en önemli önceliklerinin yeni nesil çiftçiler yetiştirmek olduğunu; bu doğrultuda aldıkları yatırımla birlikte bir tarım ve teknoloji kampı kurmak için harekete geçtiklerini sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.