Yapay zeka destekli tasarım aracı Myth AI, 1,3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Myth AI'ın 1,3 milyon dolarlık tohum yatırım turuna melek yatırımcılar Birkan Kül, Emre Kozlu ve Faik Ulutas katıldı.
Yapay zeka destekli tasarım aracı Myth AI, 1,3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Yapay zeka destekli bir tasarım aracı olarak karşımıza çıkan Myth AI'ın Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını 2022 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık.

Myth AI, aradan geçen 1 yıllık sürecin ardından yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Myth AI tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 1,3 milyon dolar tohum yatırım aldı. Myth AI'ın 1,3 milyon dolarlık tohum yatırım turuna, melek yatırımcılar Birkan Kül, Emre Kozlu ve Faik Ulutas katıldı.

2020 yılının Kasım ayında Özgecan Üstgül tarafından, Tübitak 1512 desteğiyle birlikte İTÜ Çekirdek'te kurulan Myth.Ai, yapay zeka destekli bir tasarım aracı olarak ön plana çıkıyor. Myth.Ai, görsel veya yazılı komutlar ile birlikte benzersiz desenler yaratmanızı sağlıyor.

Kısacası desen tasarımı üretim sürecini dijitalleştiren Myth.Ai, sunduğu çözüm ile birlikte şirketlerin su, zaman, enerji, ham madde ve üretim sürecindeki kimyasal madde kullanımını da azaltıyor. Myth.Ai'ın hem ülkemizden hem de Avrupa'dan müşterilere sahip olduğunu da ekleyelim. Myth.Ai'ın müşterileri arasında ise Ratti, Telater, Sun Textile, Elyaf Textile, Gama Textile, Zorlu Textile, Halmer Fabric ve Vitra gibi markalar yer alıyor.

Myth.Ai, 2023 yılının başlarında Birleşik Krallık pazarına açılmıştı. Alınan yeni yatırım, hem şirketin Birleşik Krallık'taki operasyonlarını genişletmek hem de yeni pazarlar keşfetmesi için kullanılacak. Girişim, 2024 yılında ise Asya ve ABD pazarlarına açılmayı da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.