Google, Google Play Movies & TV platformunu tamamen kapatıyor

Kullanıcılara filmleri ve televizyon şovlarını satın alma veya kiralama imkanı sunan Google Play Movies & TV platformu, 17 Ocak'ta kapatılıyor.
Google, Google Play Movies & TV platformunu tamamen kapatıyor

Teknoloji şirketleri, eğlence ve içerik sunumunda kullanıcıların taleplerini karşılamak ve erişimi kolaylaştırmak adına stratejiler geliştiriyor. Kullanıcıların tercihlerine yönelik daha özelleştirilmiş deneyimler ve tek bir merkezden farklı içeriklere erişim imkanı, bu stratejilerin temelini oluşturuyor.

Bu noktada Google yeni bir gelişme ile karşımıza çıktı. Şirket, Google Play Movies & TV platformunu tamamen kapatma kararı aldı. Bu platform, kullanıcılara filmler ve televizyon şovları satın alma veya kiralama imkanı sunuyordu ancak şimdi bu içerikler farklı platformlara taşınıyor.

Google, Android TV üzerinden içeriklere erişimi 17 Ocak'tan itibaren değiştiriyor. Buna göre Android TV kullananlar, satın aldıkları veya kiralamak istedikleri içeriklere Google'ın Mağaza sekmesinden erişebilecekler. Ayrıca Android TV'yi kullananların YouTube uygulaması üzerinden de içeriklere erişebileceklerini de ekleyelim. Tarayıcı üzerinden içerikleri izlemek isteyenler de YouTube'a yönlendirilecek.

Bu hamle ile birlikte kullanıcıların Google Play Movies & TV platformunda sahip oldukları içeriklere erişim biçimlerinde değişiklikler olacak. Bu değişiklik, teknoloji şirketlerinin eğlence ve içerik sunumunda nasıl bir strateji izlediğini gösteriyor. Google, içeriği tek bir merkezde toplama ve sunma eğilimindeki büyük şirketlerden biri.

Google Play Movies & TV'nin kapanması, içeriklerin Google TV ve YouTube gibi farklı platformlardan sunulması anlamına geliyor. Kısacası Google, içeriği tek bir merkezde toplama ve sunma stratejisinden vazgeçmiş gibi görünüyor. Aynı zamanda bu değişiklik, tüketicilerin içerikleri nasıl bulduğu, satın aldığı veya kiraladığı konusunda yeni alışkanlıklar edinmelerini de gerektirebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.