Bilişim teknolojileri geliştiren Armada, 55 milyon doların üzerinde yatırım aldı

Armada, bağlantı, hesaplama ve yapay zeka alanlarında mobil edge computing yani kenar bilişim teknolojileri geliştiren bir şirket olarak tanımlanıyor.
Bilişim teknolojileri geliştiren Armada, 55 milyon doların üzerinde yatırım aldı

Edge computing (kenar bilişim) girişimi Armada, 55 milyon doların üzerinde yatırım aldı. ABD merkezli şirketin yatırım turu; Founders Fund, Lux Capital, Shield Capital ve 8090 Industries liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Felicis, Contrary, Valor Equity Partners, Marlinspike, 137 Ventures, Koch Real Estate Investments ve 8VC yer aldı. Şirket, yeni yatırımı Ar-Ge çalışmaları için kullanacağını açıkladı. 

Dan Wright ve Jon Runyan tarafından 2022 yılında kurulan Armada, bağlantı, hesaplama ve yapay zeka alanlarında mobil edge computing yani kenar bilişim teknolojileri geliştiren bir şirket olarak tanımlanıyor. Özellikle internet erişiminin olmadığı veya sınırlı olduğu bölgelerde, veri toplama, işleme ve yapay zeka uygulamalarını gerçekleştirebilmek için altyapı sağlıyorlar.

Şirketin geliştirdikleri platformlar, Starlink gibi uydu interneti bağlantılarını kullanarak, uzak bölgelerde bile kenar hesaplama ve yapay zeka modellerinin kullanılabilmesine yardım ediyor. Armada, dünya genelindeki internet erişimi sorununu çözmeyi ve bu bölgelerde bile veri toplama, işleme ve yapay zeka uygulamalarını mümkün kılan bir kenar bilişim platformu sunuyor. Bu, farklı endüstrilere özellikle uzak bölgelerdeki altyapı ve veri işleme ihtiyaçları olan sektörlere büyük avantajlar sağlıyor.

Armada müşterilerine 4 tane ürün sunuyor; girişimin sunduğu ürünler ve platformlar arasında yer alan Commander, operasyonlarının gözlemlenmesi ve yönetilmesi için tek portal olarak hizmet veriyor. Armada Connect, Starlink ve gelecekteki tüm IoT cihazları için özel bir işletim sistemi olarak hizmet ediyor. Armada Edge, mobil veri merkezleri ve bağlantı cihazları için küresel komuta merkezi olarak işlev görüyor. Armada EdgeAI ise sanayiye özel yapay zeka uygulamaları için bir dizi yetenek sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.