YouTube, içerik oluşturucular için yorumları duraklatma özelliğini aktifleştirdi

"Duraklat" olarak adlandıran özellik, daha önce yayınlanmış yorumları korurken video düzeyinde yeni yorumların oluşturulmasını önleyecek.
YouTube, içerik oluşturucular için yorumları duraklatma özelliğini aktifleştirdi

YouTube, içerik oluşturucuların ve moderatörlerin izleyicilerin yeni yorum eklemesini engellemesine, ancak videolardaki mevcut yorumları korumasına olanak tanıyan yeni özelliğini duyurdu. "Duraklat" olarak adlandıran özellik, daha önce yayınlanmış yorumları korurken video düzeyinde yeni yorumların oluşturulmasını önleyecek. Bu da yorumları tamamen devre dışı bırakma veya yayınlamadan önce kişilere manuel olarak inceleme seçeneği sunmuş olacak. 

YouTube, yaptığı testlerde içerik oluşturucuların ve moderatörlerin "Duraklat" seçeneğini şu amaçlarla kullandığını tespit etti: Yorumlarını nasıl yönetecekleri konusunda daha fazla esneklik kazanmak ve yorumlar bunaltıcı hale gelirse, tamamen kapatmak zorunda kalmadan yönetmeye ara vermek. Bu nedenle özelliğin, ilk etapta spam hesapları uzak tutması hedefleniyor.

Duraklatma seçeneği, uygulamadaki izleme sayfasında veya YouTube Studio'daki yorumlar panelinin sağ üst köşesindeki video düzeyinde yorum ayarlarında bulunuyor. Duraklat seçeneği açıldığında, izleyiciler videonun altında tüm yorumları duraklattığınızı ve halihazırda yayınlanmış olan yorumları görebiliyor. 

YouTube ayrıca bazı yorum moderasyon ayarlarını yeniden adlandırdı. Yeni, daha anlaşılır isimlerin, insanların araçların ne işe yaradığını belirlemesini kolaylaştırabileceği düşünülüyor.

Örneğin; On (Açık), isteğe bağlı yorum moderasyon ayarları sunuyor, None (Yok) ise herhangi bir yorumu yayınlamadan önce inceleme için bekletmemeyi esas alıyor. Basic (Temel), potansiyel olarak uygunsuz yorumları, Strict (Katı) ise potansiyel olarak uygunsuz olan daha geniş bir yorum yelpazesini inceleme için tutmak anlamına geliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.