SpaceX, hisse satışı için 175 milyar dolarlık değerlemeyi hedefliyor

SpaceX, şirket hisselerini 175 milyar dolar değerleme üzerinden satmak üzere harekete geçti
SpaceX, hisse satışı için 175 milyar dolarlık değerlemeyi hedefliyor

SpaceX, şirket hisselerini 175 milyar dolar değerleme üzerinden satmak üzere harekete geçti. Söz konusu değerleme, şirketin bu yaz dönemindeki değerinden 25 milyar dolar daha fazla. 

Bloomberg'de yer alan bilgilere göre; konuya yakın kaynaklar, SpaceX'in hisse başına 95 dolardan hisse satışı gerçekleştirmeye niyetlendiğini belirtiyor. Böylece şirket, 500 milyon dolar ile 750 milyon dolar arası bir meblağ elde edebilir. 175 milyar dolar değerleme ise SpaceX, Disney ve Comcast'in değerinin üzerinde kalıyor. 

Elon Musk'ın şirketi, en son haziran ayında gerçekleştirdiği yatırım turunda 150 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. Ocak ayında Andreessen Horowitz liderliğindeki yatırım turunda ise 137 milyar dolar değerleme üzerinden 750 milyon dolar yatırım almıştı

Bu arada SpaceX'in iki yıllık zararın ardından 2023'ün ilk çeyreğinde 1,5 milyar dolar gelir ve 55 milyon dolar kâr elde ettiğini belirtelim. Elon Musk'ın yeniden kullanılabilir roketler inşa etme ve Mars'ı kolonize etme vizyonunu hayata geçirmeye odaklanan şirket, yeniliklerle karşımıza çıkmayı sürdürüyor.

Starship de bunlardan biri. Starship, şimdiye kadarki en ağır uzay fırlatma aracı olarak konumlanıyor. Yolcuları Mars'a taşımak için kullanılması planlanan Starship'in tamamen yeniden kullanılabilir olması hedeflenmekte. Kasım ayında gerçekleşen Starship mega roketinin ikinci test uçuşu yine başarısız olsa da ilk fırlatmadan daha uzağa uçmayı başardı. 

Uzay analiz firması BryceTech'in paylaştığı göre, yılın ilk dokuz ayında rakiplerinden Çin'in uzay ajansının 30 fırlatmasına karşılık şirket 69 fırlatma gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.