Take Off İstanbul 2023 sahnesinde ödül alan girişimler

Çok sayıda yerli ve uluslararası girişimin katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde farklı kategorilerde birçok ödül sahiplerini buldu.
Take Off İstanbul 2023 sahnesinde ödül alan girişimler

5-6 Aralık 2023 tarihlerinde, uluslararası bir girişimcilik etkinliği olan Take Off Girişim Zirvesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişimin yer aldığı etkinlik, tohum aşaması, erken aşama ve büyüme aşamasındaki girişimlere odaklandı.

Bu zirve, özellikle İstanbul'un Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya bölgelerindeki teknoloji girişimlerine ve yatırımcılara ev sahipliği yaparak bu şehri bu alanlarda bir cazibe merkezi haline getirme amacını taşıdı. Yedi farklı kategoride değerlendirilen teknoloji sunumları arasında çevre ve enerji teknolojileri, sağlık ve spor teknolojileri, gıda ve tarım teknolojileri, eğitim teknolojileri, uzay teknolojileri, finans teknolojileri, lojistik ve akıllı şehir teknolojileri yer aldı.

Bu yıl düzenlenen etkinlikte, çok sayıda yerli ve uluslararası girişimin katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde farklı kategorilerde birçok ödül sahiplerini buldu.

10 girişim, T3 Girişim ve Teknopark'ın İstanbul Selected Pre-Seed Startup kategorisinden ödül aldı. Bu girişimler arasında 5D Studios, Akıllı Vale, ChargeMate, DeepScope360, INOPOLYME, Medglanis, PALGAE, PullExo, Tulpar Innovation and Maintanence ve Vertical Farms vardı. 

KADEM'in Best Startup kategorisinde Women In Inovation ödülünü From Your Eyes ve Salty Energy aldı. Farklabs'ın aynı kategoride ARYA'nın ARPC Hızlandırma Programı ödülü From Your Eyes ve Invamar'a verildi. Ford Otosan'ın Best Woman Entrepreneur kategorisinde 150 bin TL değerindeki ödül de From You Eyes'ın oldu. Görme engelli kullanıcılara hızlı ve nitelikli görsel açıklamalar sunan girişim From Your Eyes, 3 kategoride ödüle layık görülmüş oldu.

STB'nin Selected for Investment Consideration kategorisinde 200 bin dolar değerindeki ödülünü yapay zeka alanında faaliyet gösteren Syntonym aldı. İTÜ ARI Teknokent'in Best Startup kategorisinde ITU Seed Acceleration Program ödülü Clypp'in oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi aynı kategoride YTU Startup House Hızlandırma Programı ödülünü eğitim alanında faaliyet gösteren Kidu ve Ztech'e verdi.

Bilgiyi Ticaretleştirme Merkezi'nin Academy Programı ödülünü Hyprever aldı. Esas Holding'in Best Disaster Management Tech Startup kategorisinde 10 bin dolar değerindeki ödülü Kozalak Yangın'ın oldu.

Albaraka Bankası, Best Startup kategorisinde Garaj Ön Hızlandırma Programı ödülünü Counterfake'e verdi. ISTKA tarafından Websummit Qatar Experience Price ödülü ise sağlık alanında faaliyet gösteren HEVI ai'ya gitti. ISTKA'nın bir diğer ödülü Best Startup kategorisinde Kodgem Teknoloji adlı girişimin oldu.

ASELSAN, Best Early Stage Startup kategorisinde 3 girişime ödül verdi. 500 bin liralık ödülün sahibi Invamar, 300 bin liralık ödülü robot teknolojileri alanında çalışan Hyperever, 200 bin liralık ödülü ise Salty Energy aldı.

Kuveyt Türk'ün Best Startup kategorisindeki 100 bin liralık ödülünü Venso Cloud aldı. T3 Girişim Merkezi, Selected for Investment Consideration kategorisindeki 200 bin dolarlık ödülü Co Print'e verdi. CYF'nin Best Startup kategorisindeki Incubation Program ödülünü Pivony aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.