CEO'ların perspektifinden dijitalleşme, Dijitaliz 2023: RISE'da konuşuldu

Dijitaliz 2023: RISE'da, Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Atalay Gümrah, Borusan Holding CEO'su Erkan Kafadar ve Doğan Group CEO'su Çağlar Göğüş "Adapting to Thrive: CEO Perspectives" oturumu ile sahnedeydi. 
CEO'ların perspektifinden dijitalleşme, Dijitaliz 2023: RISE'da konuşuldu

Eczacıbaşı ve Webrazzi iş birliğiyle gerçekleşen Dijitaliz 2023: RISE'da, Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Atalay Gümrah, Borusan Holding CEO'su Erkan Kafadar ve Doğan Group CEO'su Çağlar Göğüş "Adapting to Thrive: CEO Perspectives" oturumu ile sahnedeydi. 

Atalay Gümrah, yılların köklü işlerine dayanan kuruluşlarda çalıştıklarını; bunların dijitalin içine doğan şirketler olmadığını söyleyerek konuşmasına başladı. Köklü, farklı işleri yapan kuruluşların dijitali kullanmalarının şirketleri farklılaştırdığını söyledi ve sözü Erkan Kafadar'a bıraktı.

Erkan Kafadar, 80 yıllık bir yapıdan bahsedildiğini; bugün dahi yapılacak çok fazla yenilik olduğunu söyledi. Borusan Holding gibi bir yapıda, ana vizyonun haricinde çok fazla ortak bir şey olmadığını söyleyen Kafadar, işleri topladıklarından genel olarak üç ana bölüme ayrıldığını söyledi. Bunlardan ilki üretim. Bu noktada kendilerinin ilk olarak verimliliğe odaklandıklarını söyledi. Daha sonra işe müşteriye yönelik işler geliyor ve bu süreçte verimlilik içeride tutulurken müşteri memnuniyeti artırmak önem kazanıyor. Lojistik işinde ise hem müşteriye hem de kendilerine katkıları olan konulardan bahsetti. 

Erkan Kafadar, kendileri için bu yolculukta, en önemli şeyin bu konuların konuşuluyor olması olduğunu söyledi. Bu dönüşüm için en önemli şeyin ise kültürün buna hazır olması gerektiğinin altını çizdi.

Çağlar Göğüş ise Doğan Holding'in uzun yıllardır medya odaklı olarak bilindiğinin; ancak son yıllarda portföy değiştirdiğini belirtti. Finanstan enerjiye birçok sektörde şu anda işler yapıyorlar. Göğüş, kültür oluşturmanın en temel yolunun o kültüre sahip insanlarla ortak olmak olduğunu; bu kapsamda çeşitli iş birlikleri yaptıklarının söyledi. Bazı şirketleri dönüştürmek gerektiğini söyleyen Çağlar Göğüş, bu noktada teşvik mekanizmalarının devreye girdiğini belirtti. Son olarak doğru lider seçiminin oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Zira bu da uzun dönemli bağlılığı beraberinde getiriyor.

Atalay Gümrah da 2018'de dijital dönüşüm yol haritasını oluşturduklarını söyledi. Sermayeyi doğru işe yatırmanın önemli olduğunu ve değer yaratma şanslarının daha yüksek olduğu işleri önceliklendirdiklerini belirtti. Kültür konusunun temel öğelerden biri olduğunu gördüklerini sözlerine ekledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.