Santander, dijital varlıkların saklanması için Taurus ile çalışacak

Santander, dijital varlıklar için self-custody odaklı bir saklama modeli uygulamak için Taurus ile çalışmayı tercih etti. 
Santander, dijital varlıkların saklanması için Taurus ile çalışacak

Bankacılık sektörünün İspanya'daki devlerinden Santander, dijital varlıklar için self-custody odaklı bir saklama modeli uygulamayı planlıyor. Konuya yakın kaynakların aktardıklarına göre Santander, bu model için kripto para saklama teknolojisi geliştiren Taurus ile çalışmayı tercih etti. 

Geçtiğimiz hafta Santander Private Bank, bitcoin (BTC) ve ethereum (ETH) alım-satımı özelliklerini yayına almasıyla gündeme gelmişti. Kurumun aktardıklarına göre İsviçre'de hesabı olan banka müşterileri, söz konusu özelliklerden yararlanabiliyor. 

Cenevre merkezli Taurus, kripto para birimleri ve diğer tokenize varlıklar için geliştirdiği saklama teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Alanında uzman girişimlerden biri olan Taurus, Eylül ayında Deutsche Bank ile bir ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Bu noktada Deutsche Bank'in Taurus'a yatırım yaptığını da belirtelim. 

Deutsche Bank, Şubat ayında Credit Suisse liderliğinde 65 milyon dolarlık B Serisi turunun bir parçası olarak Taurus'a yatırım yaptı. Yatırım turuna Arab Bank Switzerland ve Pictet Group da katılım gösterdi. 

Santander'ın öne çıkan verileri

160 yıllık geçmişe sahip olan Santander, 166 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor. Bankanın özel bankacılık kolu ise 210 bin müşteriye sahip. Özel bankacılık kapsamında varlık ve mevduat hesapları ise 315 milyar dolara denk gelmekte. 

Santander gibi köklü bir kurumun art arda attığı kripto para odaklı adımlar, bankacılık sektöründeki dönüşümün önemli bir göstergesi. Bu yeni iş birliği kapsamında Santander ve Taurus sessizliğini korumayı sürdürüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.