Rock grubu KISS, bundan sonra sadece dijital avatarlarla konser verebilir

KISS fiziksel olarak son konserini vermiş olsa da bundan sonra farklı bir yöntemle konserlere çıkmaya devam edecek. 
Rock grubu KISS, bundan sonra sadece dijital avatarlarla konser verebilir

Herkesin hologram olduğu bir gelecek, belki 20 sene önce hayal gibiydi ve sadece bilim kurgu evreninde görebileceğimiz bir gerçekti. Ancak şimdilerde durum pek de öyle değil gibi, zira konserler bile dijital avatarlarla verilmeye başlandı. Bunun son örneğini de glam rock grubu KISS ile gördük.

KISS, cumartesi günü New York'taki Madison Square Garden'da 50 yıllık kariyerinin son canlı performansını sergiledi. Ancak grup, gösterilerinin sonsuza kadar genç dijital avatarlar aracılığıyla yaşayacağını duyurdu, yani aslında KISS fiziksel olarak son konserini vermiş olsa da bundan sonra farklı bir yöntemle konserlere çıkmaya devam edecek. 

Madison Square Garden'da gerçekleşen gösterinin sonunda, KISS üyeleri, son şarkıyı çalmayı bitirdikten sonra, bir ateş ve duman yağmuru içinde kayboldu. Duman kaybolduktan sonra ışıklar söndü ve sahnenin arkasındaki ekranda bir kamera fantastik bir gezegendeki ürkütücü bir gölde dört figürün siluetini gösterdi. Bunlar grubun dijital avatarlarıydı.

Grup, dijital avatarlarının George Lucas'ın görsel efekt şirketi Industrial Light & Magic ve ABBA'dan Björn Ulvaeus tarafından kurulan Pophouse Entertainment ile birlikte hareket yakalama teknolojisi kullanılarak yaratıldığını söyledi. Pophouse'un CEO'su Per Sundin yaptığı açıklamada, "KISS aynı gece üç farklı kıtada üç şehirde konser verebilir." dedi. Bu da gerçekten ilginç bir geleceğini bizi beklediğini gösteriyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.