İklimlendirme teknolojileri geliştiren CoolREG, 7,2 milyon TL yatırım aldı

CoolREG, yakın zamanda Ahmet Sefa Bir ve Şerafettin Özsoy tarafından kurulan Asya Ventures'tan 7,2 milyon TL yatırım aldı.
İklimlendirme teknolojileri geliştiren CoolREG, 7,2 milyon TL yatırım aldı

İklimlendirme teknolojilerine odaklanan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan CoolREG, yatırım aldığını duyurdu. CoolREG tarafından aktarılan bilgilere göre CoolREG, yakın zamanda Ahmet Sefa Bir ve Şerafettin Özsoy tarafından kurulan Asya Ventures'tan 7,2 milyon TL yatırım aldı.

72 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleşen yatırımın ardından CoolREG'in yüzde 10 hissesi Asya Ventures'a geçti. Startup Yatırım Zirvesi’nde gerçekleştirilirken imza törenine Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, CoolREG Kurucusu Bülent Kula, Asya Ventures kurucuları Ahmet Sefa Bir ve Şerafettin Özsoy, Asya Ventures yatırımcılarından Emre Tonkuş ve Melih Sınırcı da katıldı.

Isıtma - soğutma sistemleri ve elektrik üretimi konularında yenilenebilir enerji kaynakları ve endüstriyel atık ısı kaynaklarını kullanan CoolREG, ORC teknolojisini özgün türbin teknolojisiyle uygulayarak tasarımını, üretimini ve bakımlarını gerçekleştirebiliyor.

CoolREG'in 2023 yılı içerisinde Başakşehir Belediyesi Living Lab kuluçka merkezine dahil olup in4startups tarafından yürütülen Sürdürülebilirlik ve Yatırım Hızlandırma programlarına katıldığını da ekleyelim. Hızlandırma programlarını başarıyla tamamlayan CoolREG, Başakşehir Belediyesine ürün satmak için görüşmelere de başladı.

Yurt dışı açılımına Almanya üzerinden başlamayı planlayan CoolREG’in 2.yatırım turunun da çok yakın zaman içerisinde gerçekleştirilmesi de hedefleniyor. 2. yatırım turu için belirlenen hedeflerin tutturulduğu takdirde yeni tura katılmak için hem Asya Ventures'ın hem de 2 bireysel yatırımcının taahhüt vermiş olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.