Tarım teknolojileri geliştiren Agrotics, Simya VC'den 350 bin dolar yatırım aldı

Agrotics; toprak türü, yükseklik ve ürün çeşidi gibi değişkenleri dikkate alarak çiftlikler için özel veri çözümleri sunuyor.
Tarım teknolojileri geliştiren Agrotics, Simya VC'den 350 bin dolar yatırım aldı

Tarım teknolojisi geliştiren Agrotics, 350 bin dolar yatırım aldı. 350 bin dolarlık yatırım, erken aşama girişimlere odaklanan uluslararası hızlandırma fonu Simya VC tarafından yapıldı. Agrotics, yeni yatırımı pazar ağını genişletmeye ve ürün geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak için kullanacağını açıkladı. Şirket, ilk yatırımını Naren Yananmadala’dan almıştı. 

Agrotics, 2019 yılında Güven Akçoban ve Mehmet Coka tarafından faaliyete geçti. Şirket, tarım teknolojisi alanında çözümler geliştiriyor. Agrotics; toprak türü, yükseklik ve ürün çeşidi gibi değişkenleri dikkate alarak çiftlikler için özel veri çözümleri sunuyor. Kişiselleştirilmiş yaklaşımı sayesinde uygulamalara optimize eden şirket, çiftçilere çiftliklerinin yaşam döngüsü boyunca tam potansiyellerini ortaya çıkarma konusunda yardımcı oluyor. 

Bu veri çözümleri, tarımın farklı değişkenlerini analiz ederek çiftçilere, tarım uzmanlarına ve gıda sektöründeki firmalara gerçek zamanlı ve uygulanabilir veriler sağlıyor. Bu veriler, toprak verimliliği, iklim koşulları, ürün çeşitliliği gibi unsurları değerlendirerek tarımsal üretimi optimize etmeye ve verimliliği artırmaya yönelik bilgiler sunuyor. Agrotics'in amacı, tarımın teknolojiyle birleşerek daha verimli, sürdürülebilir ve etkili hale gelmesine katkıda bulunmak.

Agrotics’in tarım teknolojilerini global bir vizyonla dönüştürme amacına destek olmaktan mutlu olduklarını dile getiren Simya VC Yönetici Ortağı Selma Bahçıvanoğlu, artan küresel nüfusa ve bu nüfusun ihtiyaçlarına kaliteli gıda sağlamanın her geçen gün daha da önemli bir hale geldiğini belirtti.

Agrotics’in kullanıcılarına özel çözümler sunarak kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşattıklarını ifade eden Agrotics Kurucusu ve CEO’su Mehmet Coka ise Agrotics olarak aldıkları yatırımla tarım teknolojisini ileriye taşımak için çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.