İş süreçleri otomasyonu ve veri yönetimi girişimi Kognitos, 20 milyon dolar yatırım aldı

Kognitos'un temel amacı, kod yazmadan doğal dil talimatlarıyla iş akışları oluşturabilen bir yazılım platformu sağlamak.
İş süreçleri otomasyonu ve veri yönetimi girişimi Kognitos, 20 milyon dolar yatırım aldı

İş süreçleri otomasyonu ve veri yönetimi alanlarda faaliyet gösteren Kognitos, Khosla Ventures liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı. 20 milyon dolarlık A serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Clear Ventures, Engineering Capital ve Wipro Ventures vardı. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 30 milyon dolara yükseldi. Şirket, yeni yatırımı, platform içinde yeni özellikler geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

2021 yılının başında Binny Gill tarafından kurulan Kognitos, otomasyon platformu sunan bir teknoloji şirketi olarak tanımlanıyor. Şirketin temel amacı, kod yazmadan doğal dil talimatlarıyla iş akışları oluşturabilen bir yazılım platformu sağlamak. Bu platform, kurumsal işletmelerin tekrarlayan iş görevlerini otomatikleştirmelerine yardımcı oluyor.

Şirket, kullanıcıların belirli bir iş uygulamasında gerçekleştirmek istedikleri adımları basit İngilizce açıklamalarla tanımlayarak otomasyon iş akışları oluşturmalarını sağlıyor. Bu iş akışları, belgelerin işlenmesinden veri yönetimine ve görsel tanıma gibi çeşitli görevleri gerçekleştirebiliyor.

Kognitos'u aynı alanda çalışan diğer şirketlerden ayıran temel fark, geleneksel RPA (robotik süreç otomasyonu) araçlarından farklı olarak kullanıcıların kod yazma becerisine ihtiyaç duymadan karmaşık iş akışları oluşturabilmesine olanak tanıması. Şirket, bu sayede işletmelerin otomasyon girişimlerini hızlandırırken aynı zamanda teknik sorunları gidermeyi basitleştiriyor.

Kognitos; belge işleme, veri yönetimi, görüntü karşılaştırma, konuşma transkripti ve QR kodları okuma gibi farklı alanlarda çeşitli uygulamalara sahip. Bu çeşitli alanlarda uzmanlık sağlayarak büyük kurumsal müşterilere hizmet sunuyor. PepsiCo ve Wipro gibi şirketler özellikle dikkat çeken müşterileri arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.