Lityum iyon pil teknolojisi geliştiren Innovasion Labs PINC, 2 milyon dolar yatırım aldı

Innovasion Labs PINC'in 2 milyon dolarlık yatırım turuna, yatırım bankacısı Kerim Kotan ile İnci GS Yuasa (İnci Akü) Başkan Vekili Cihan Elbirlik’in de aralarında bulunduğu melek yatırımcılar ve APY Ventures liderlik etti.
Lityum iyon pil teknolojisi geliştiren Innovasion Labs PINC, 2 milyon dolar yatırım aldı

İyon akış mesafesini azaltarak şarj sürelerini düşüren bir enerji depolama teknolojisi geliştiren Innovasion Labs PINC, yatırım aldığını duyurdu. Innovasion Labs PINC'in 2 milyon dolarlık yatırım turuna, yatırım bankacısı Kerim Kotan ile İnci GS Yuasa (İnci Akü) Başkan Vekili Cihan Elbirlik’in de aralarında bulunduğu melek yatırımcılar ve APY Ventures liderlik etti.

Alınan 2 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Innovasion Labs PINC girişiminin bugüne kadar aldığı yatırım ise 5 milyon dolara ulaştı. PINC aldığı yatırım ile birlikte, kavram ispatını laboratuvar ortamında tamamlamış teknolojisiyle ön prototipini geliştirmeyi hedefliyor. Erken aşama araştırmadan geliştirme aşamasına geçmekte olan PINC'in önümüzdeki günlerde yönetim takımını güçlendirip ticarileşme sürecine geçmeyi planladığını da ekleyelim.

2019 yılında San Diego'da Türk bilim insanı ve girişimci Dr. İnanç Ortaç tarafından kurulan PINC, pilin belli bileşenlerini geliştirmekten ziyade pil hücrelerinin geometrisini temel alarak malzemenin limitlerini değiştiriyor ve pil performansında artış sağlıyor.

PINC'in geometrisi, geleneksel sistemlerde gördüğümüz anot ve katodun iki tarafında birleşen yapı yerine, anot ve katodun iç içe geçtiği bir yapı kullanarak yüzey alanı yüzlerce kat artırılıyor ve iyon akış mesafesini önemli ölçüde azaltıyor. PINC'in çözümü, konvansiyonel pillerin şarj sürelerini düşürerek boyutlarının da yüzde 90’lara varan oranlarda küçülmesini sağlıyor. PINC ilk prototipi ile yüzde 80 şarj olma süresini 2 saniyeye düşürmeyi hedefliyor.

Yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan APY Ventures Fon Yöneticisi Mustafa Keçeli, derin teknoloji barındıran inovatif startupların büyüme ve ölçeklenebilmeleri için gereken finansal desteği sağlayan Bilişim Vadisi Fon'ları ile PINC’e yatırım yapmaktan ve onların yazacakları başarı hikayesinde yer almaktan oldukça mutlu olduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.