E-ticaret markalarını satın alarak büyümeye odaklanan Fevup Brands, 23.7 milyon TL yatırım aldı

Yerli ve yabancı markaların fikri mülkiyet unsurları başta olmak üzere asli unsurlarını devralıp bünyesine katan e-ticaret odaklı bir yatırım şirketi olan Fevup Brands, Mercan Kimya'dan 23,7 milyon TL yatırım aldı.
E-ticaret markalarını satın alarak büyümeye odaklanan Fevup Brands, 23.7 milyon TL yatırım aldı

Yerli ve yabancı markaların fikri mülkiyet unsurları başta olmak üzere asli unsurlarını devralıp bünyesine katarak veya bu markalarla yapılan ticari partnerlik anlaşmalarıyla bu markaların online dağıtıcısı olarak e-ticaret kanallarında satışını üstlenen, global e-ticaret odaklı bir yatırım şirketi olan Fevup Brands, Mercan Kimya'dan 23 milyon 788 bin 710 TL yatırım aldı.

Fevup Brands, en basit tanımıyla bir e-ticaret toplayıcısı ya da uluslararası olarak daha da bilinen karşılığı ile bir “Brand Aggregator” şirketi. Toplayıcılık iş modeli, en temelde çeşitli ölçeklerde e-ticaret işletmelerini devralmak ve bunları yeni pazarlara açmak ve süreçlerini optimize ederek bu markaların operasyonlarını ölçeklemek olsa da Fevup Brands'in iş modelinde bazı farklılıklar mevcut.

Fevup Brands, e-ticarete ve e-ihracata uygun yerli ve yabancı markaların fikri mülkiyet unsurları başta olmak üzere asli unsurlarını devralıp bünyesine katarak veya bu markalarla yapılan ticari partnerlik anlaşmalarıyla bu markaların münhasır online dağıtıcısı olarak tüm yerel ve global pazar yerlerinde bu markaların satışını üstleniyor ve global e-ticaret odaklı bir yatırım şirketi gibi işliyor. Bünyesindeki Proje Yönetimi, Kurumsal Yönetim, Markalaşma, Veri Bilimi & Yapay Zekâ, Tedarik Yönetimi ve Lojistik birimleri sayesinde son kullanıcıya kadar tüm e-ticaret süreçlerini kendi bünyesinde yürütüyor.

Markaların satış ve pazarlama, reklam yönetimi, uyum ve benzeri metriklerinin optimizasyonunu one-stop-shop biçimde gerçekleştiren Fevup Brands, bu kapsamdaki faaliyetlerini gerçekleştirirken yurt dışında iştirakler kurmak, pazar yeri ve ödeme hesapları açmak veya en yeni akıllı teknolojileri edinmek gibi yatırımları da hayata geçiriyor. Fevup Brands’in marka portföyünde halihazırda Türkiye’de geniş bir müşteri tabanına hitap eden bilinir moda markalarının yanı sıra yakın zamanda küresel çapta bilinirlik kazanması hedeflenen farklı kategorilerde çeşitli ürün gamına sahip yeni yeni markalaşan fikirler de bulunuyor.

Şirket’in CEO’larından Ferhan Yıldızlı, Mercan Kimya’nın Fevup Brands yatırımcıları arasında katılmasının şirketin sürdürülebilir başarısının anahtarı olan kurumsal kültürü üzerinde önemli bir etkisi olacağına hiç şüphesinin olmadığını aktarırken, bu yatırımın, Fevup Brands’in tedarik, markalaşma, uluslararası lojistik ve pazar lansmanları gibi operasyonlarının ölçeklenmesinde önemli bir itici güç olacağını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.