Apple Music, 2023'ün en çok dinlenen müzisyenlerini ve şarkılarını açıkladı

2023'ün en popüler şarkısı Morgan Wallen'ın Last Night'ı oldu. Apple Music'in global listesinde Taylor Swift, Miley Cyrus gibi isimler öne çıktı.
Apple Music, 2023'ün en çok dinlenen müzisyenlerini ve şarkılarını açıkladı

2023'ün son günlerine doğru yaklaşırken, yılın en popüler şarkısının hangisi olduğu merak konusu. Apple Music'in 1 Kasım 2022'den 31 Ekim 2023'e kadar olan dinleme verilerini içeren şarkı listesi "Top Songs of 2023: Global" göre; bu yılın en çok dinlenen şarkısı Morgan Wallen'ın Last Night'ı oldu.

Taylor Swift, Miley Cyrus, SZA, Drake gibi tanınmış isimlerin şarkılarının da bu listede önemli bir yer edindiği gözlemleniyor. Şirketin yaptığı açıklamada, "Bu liste, Apple Music'in yıl boyunca en çok dinlenen şarkılarını içeriyor. 2023'ün sıralamaları önceki yıllara göre daha geniş bir küresel çeşitlilik sunuyor" ifadelerine yer verildi.

Apple Music, ünlü isimlerin yanı sıra farklı coğrafyalardan yükselen yeteneklerin de dikkat çektiğini vurguladı. Özellikle Meksikalı süperstar olarak tanımlanan Peso Pluma, Seul merkezli müzik grubu NewJeans, Tokyo ikilisi YOASOBI ve yükselen Nijeryalı yıldız Rema gibi isimlerin dünya çapında dinlenme listelerinde üst sıralarda yer aldığına dikkat çekildi. Bu durumun sosyal medyanın kültürleri birbirine yaklaştırma ve yeni sesleri keşfetme potansiyelini ortaya koyduğu söylendi.

Apple Music ayrıca, farklı ülkelerin en iyi şarkılarını içeren özel çalma listelerini ve en popüler şarkı sözleri, en çok Shazam'lanan şarkıları bir araya getiren Top 100 listesini de paylaştı. Bu listeler, dünya çapında müzik dinleme alışkanlıklarının ve tercihlerinin ne kadar çeşitli olduğunu gözler önüne seriyor, farklı kültürlerin ve müzik tarzlarının geniş bir yelpazede takip edildiğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.