Google, eski Android cihazlar için Chrome ve Takvim desteğini sonlandıracak

Önümüzdeki aylarda yayınlanacak olan Chrome 120 sürümü, Android 8.0'ın altındaki işletim sistemlerini artık desteklemeyecek.
Google, eski Android cihazlar için Chrome ve Takvim desteğini sonlandıracak

Google, güncel güvenlik standartları ve daha iyi performansı desteklemek adına kullanıcıları yeni ve güncel işletim sistemlerine geçmeye teşvik ediyor. Bu doğrultuda şirket, popüler uygulamaları Chrome ve Takvim'in eski Android sürümleri için desteğini kesmeye hazırlanıyor. Bu değişiklik, özellikle Android Nougat ve daha eski sürümleri kullanan kullanıcıları etkileyecek.

Önümüzdeki aylarda yayınlanacak olan Chrome 120 sürümü, Android 8.0'ın altındaki işletim sistemlerini artık desteklemeyecek. Bu, Android 7.1 ve önceki sürümleri kullanan cihazların en son desteklenecek sürüme sahip olacakları anlamına geliyor.

Benzer şekilde, Google Takvim'in en yeni sürümleri, Android 7.1 Nougat ve altındaki cihazlarda çalışmayacak. Bu cihaz sahipleri, Takvim uygulamasını kullanmaya devam etmek için işletim sistemlerini güncellemeleri gerekecek.

Ancak Google'ın bu değişiklikleri, aktif cihazların yalnızca küçük bir yüzdesini etkileyecek gibi görünüyor. Çünkü Haziran 2023 itibarıyla Android 7.1 sadece aktif cihazların yüzde 3'ünü oluşturuyordu. Daha eski sürümler de benzer şekilde düşük oranlara sahipti.

Google'ın bu adımı, güvenlik ve performans açısından daha güncel sistemlere geçişi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu nedenle bu değişiklik eski sürümleri kullanan kullanıcılar için güvenlik açısından dikkat edilmesi gereken bir konu haline gelebilir.

Bu değişiklik, belirli bir noktada eski sürümlerin güncellemeleri almayı durdurması nedeniyle kullanıcıları güvenlik riskleriyle karşı karşıya bırakabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.