Fintech Flow48, 212'nin de katıldığı turda 25 milyon dolar yatırım aldı

Şirketin A serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Speedinvest, Daphni, Blockchain Founders Fund, Unpopular Ventures, Endeavor Catalyst, TLG ve Scott Sandell yer aldı.
Fintech Flow48, 212'nin de katıldığı turda 25 milyon dolar yatırım aldı

Finansal teknolojilere odaklanan Flow48, 212'nin de katıldığı A serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin A serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Speedinvest, Daphni, Blockchain Founders Fund, Unpopular Ventures, Endeavor Catalyst, TLG ve global girişim sermayesi şirketi NEA'nın CEO’su Scott Sandell yer aldı. Fransa merkezli şirket, yeni gelen yatırımı Güney Afrika pazarına açılmak için kullanacağını açıkladı. 

Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde faaliyet gösteren Flow48; Idriss Al Rifai, Mario Aletti, Simon Obstbaum, Arjun Kumar ve Karim Khattar tarafından faaliyete geçti. Şirket, gelir bazlı finansman (revenue-based financing) alanında faaliyet gösteren bir fintech şirketi olarak ön plana çıkıyor. KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak için inovatif bir yaklaşım benimseyerek gelirlerine dayalı finansman çözümleri sunuyor.

Bu çözümler, işletmelerin elde ettikleri gelirlere göre ödeme yapmalarını sağlayarak geleneksel kredi modellerinden farklı bir finansman seçeneği veriyor. Şirket, özellikle KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı, daha adil ve kapsayıcı bir ekonomik ortam oluşturmayı hedefliyor.

iyzico’dan sonra ikinci fintek yatırımlarını Flow48’e yaptıklarını vurgulayan 212 Kurucu Ortağı Numan Numan, Flow 48’in yatırımcısı olmaktan ve büyüme yolculuğuna dahil olmaktan dolayı çok heyecanlı olduklarını da paylaştı. Önümüzdeki dönemde fark yaratacak çalışmalarını göreceğimize inandığını da aktaran Numan, ayrıca ikinci fintek yatırımlarını da ilkinde olduğu gibi Speedinvest ile beraber yapmaktan mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.

Flow48 Kurucu Ortağı ve CEO’su Idriss Al Rifai ise, “Finansman ihtiyacı herkes ve her sektör için mevcut olan bir konu. Finansmana erişim noktasında çeşitlilik ve kapsayıcılık ise son derece kritik. Sunduğumuz çözümler özellikle küçük işletme sahipleri için hayati önem taşıyor. Daha adil bir ekonomik ortamın oluşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.