Elektrikli bisiklet üreticisi EMotorad, 20 milyon dolar yatırım aldı

EMotorad tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. EMotorad'ın 20 milyon dolarlık yatırım turu, Panthera Growth Partners liderliğinde gerçekleşti.
Elektrikli bisiklet üreticisi EMotorad, 20 milyon dolar yatırım aldı

Pandemi ile birlikte oldukça popülerleşen elektrikli bisikletlerin kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor. Elektrikli bisiklet geliştiren bir girişim olan EMotorad, yatırım aldığını duyurdu. EMotorad tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.

EMotorad'ın 20 milyon dolarlık yatırım turu, Panthera Growth Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Panthera Growth Partners haricinde ise Alteria Capital, xto10x Technologies, Green Frontier Capital ve şirketin mevcut yatırımcıları katıldı.

EMotorad'ın aktardığı bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin Çin'deki büyümesini hızlandırmak, üretim kapasitesini artırmak ve global pazarlara açılması için kullanılacak. Elektrikli bisikletlerin üretimine odaklanan EMotorad, 2020 yılında Aditya Oza, Kunal Gupta, Rajib Gangopadhyay ve Sumedh Battewar tarafından Hindistan'da kuruldu.

Şu an için aralarında ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Nepal, Japonya ve Avustralya'nın da bulunduğu 18 ülkede hizmet veren EMotorad, aldığı yatırımla birlikte İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ve Hollanda'ya da açılacak.

Toplamda 14 farklı elektrikli modele sahip olan EMotorad, bugüne kadar 80 binden fazla elektrikli bisiklet sattığını duyurdu. EMotorad'un elektrikli bisikletleri 600 dolar ile 1200 dolar arasında fiyatlara sahip. EMotorad, 2025 yılında toplamda 100 bin elektrikli bisiklet satışını geçmeyi hedefliyor. EMotorad'ın aktardığı bilgilere şirket, söz konusu satışlardan bugüne kadar 36 milyon doların üzerinde gelir elde etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.