Yapay zeka destekli dublaj uygulaması: Dubecos

Dubecos, Ollang’in pazarlamacıları ve içerik üreticilerini hedefleyerek ses klonlaması ile yapay zeka dublaj hizmeti sunmaya başladığı bir ürün olarak tanımlanıyor.
Yapay zeka destekli dublaj uygulaması: Dubecos

Yapay zeka artık hayatımızın her alanında sıklıkla karşımıza çıkıyor ve bu rastlantılar, işlerimizi geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha hızlı yapmamızı sağlıyor. Ollang ekibi tarafından hayata geçirilen yapay zeka destekli Dubecos uygulaması da özellikle hızlı bir dublaj için gereken her şeyi kullanıcıya sunuyor. 

Dubecos, 2019'da Ebru Yıldırım Gül ve Aziz Ulak tarafından hayata geçirilen Ollang’in pazarlamacıları ve içerik üreticilerini hedefleyerek ses klonlaması ile yapay zeka dublaj hizmeti sunmaya başladığı bir ürünü. Eylül ayında fikir aşamasında olan Dubecos, yoğun bir çalışma sonucunda kasım ayında Google Play Store ve App Store'da yayına alındı.

Dubecos ile içerik oluşturma süreci

2,5 ay gibi bir sürede geliştirilen ve 30 kişilik ekibin desteğini arkasına alan Dubecos uygulamasını deneme fırsatı yakaladık. Uygulamayı kullanmak için öncelikle ad-soyad, e-posta adresi, şifre gibi temel bilgilerle üyelik oluşturmak gerekiyor. Üyelik oluşturduktan sonra da deneme için size 2 dakika gibi bir süre tanındığını görüyorsunuz. Her şeyden önce şunu söylemeliyim; Dubecos gerçekten alternatiflerine göre oldukça hızlı bir uygulama, zira videolarını oldukça kısa bir sürede istediğim dile çevirme imkanı yakaladım. Bu da açıkçası benim için bir artı puandı.

Platform üzerinden dublajını yapmak istediğiniz içeriği ister galerinizden ekleyebiliyor, isterseniz o anda Dubecos üzerinden kayıt yapabiliyorsunuz. Ben bir Türkçe-Almanca çevirisi, bir de İngilizce-Türkçe çevirisi denemek istedim. Üstelik özellikle Türkçe için zor sayılabilecek bir metin seçtim. Bazı noktada sesler üst üste biniyor olsa da genel olarak güzel bir sonuçla karşılaştım. Hatta çevirideki ses de benim sesime benzediği için bazı videoları tanıdıklarıma gönderip onay aldım ve yorumlar pozitif yönde oldu.

Kayıt oluşturduktan sonra bu videoları cihazınıza indirebiliyor veya direkt olarak platform üzerinden diğer uygulamalarda paylaşabiliyorsunuz. Paylaşım sırasında videoda filigran bulunduğunu belirtmeden de geçmeyelim.

Şu anda Product Hunt'ta yer alan Dubecos, ücretsiz deneme imkanı sunuyor olsa da ücretli bir ürün. Platformun sunduğu premium paket ile 15 dakika kredi için lansman süreci boyunca 9.99 dolar yerine 3.99 dolar ödeniyor. Ek dakikalara ihtiyaç duyulması durumunda dakika ücreti 2 dolar olacak sekilde fiyatlandırılıyor. 

Dubecos tüm yapay zeka teknolojilerini bir araya getirerek en hızlı ve kolay şekilde kullanıcının 30’dan fazla dilde küreselleşmesine imkan sağlıyor. Ekibin ana hedefi, Dubecos’u kategorisinde lider bir araç haline getirmek. Kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak ek özellikler entegre etmek. Bu nedenle kullanıcı tabanını küresel ölçekte genişletmek için planlar yapılıyor. Uzun vadede, daha geniş erişilebilirlik için büyük platformlarla iş birliği yapılması hedefleniyor.

Kısa bir süre sonra yeni özelliklerin de ekleneceği Dubecos'u Google Play Store ve App Store'dan indirip deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.