Yerli temiz enerji teknolojisi girişimi Ion Membranes, 750 bin dolar yatırım aldı

2023 yılında Dr. Seda Köksal Yeğin ve Haluk Akçalı tarafından kurulan Ion Membranes, Fark Labs ve YEO Teknoloji'den 750 bin dolar tohum yatırım aldı.
Yerli temiz enerji teknolojisi girişimi Ion Membranes, 750 bin dolar yatırım aldı

Temiz enerji teknolojileri alanında faaliyet gösteren Ion Membranes, Fark Labs ve YEO Teknoloji'den 750 bin dolar tohum yatırım aldı. Yatırım, Ion Membranes'in yeşil enerjiye geçişi hızlandırma ve bu kritik teknolojilerde tedarik güvenliğini sağlama misyonu konusunda şirkete fayda sağlayacak.

2023 yılında Dr. Seda Köksal Yeğin ve Haluk Akçalı tarafından kurulan Ion Membranes, elektrolizörler, yakıt hücreleri ve piller için membran geliştirmeye odaklanıyor. Şirketin gelişmekte olan hidrojen ekonomisi için çözümleri, daha yüksek performans, çevre yönetmeliklerine uyum, düşük maliyet ve dayanıklılık ile öne çıkıyor.

Ion Membranes'in Kurucu Ortağı ve CTO'su Dr. Seda Köksal Yeğin, membran geliştirme alanındaki yenilikçi teknolojilerinin, nano ayırma sektöründe devrim yaratacak nitelikte olduğunu; Fark Labs ve YEO'nun desteğinin çözümlerinin hidrojen teknolojilerine ve enerjide sürdürülebilirliğe yapacağı katkının önemli bir kanıtı olduğunu dile getirdi.

Ion Membranes'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Haluk Akçalı ise bu yatırımın, Ion Membranes’in gelişimi ve hızla artan yeşil enerjiye dönüşüm projelerine hizmet edebilme kabiliyetinin güçlendirilmesi için kritik bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Akçalı: "Vizyonu ve yaklaşımı ile bu değerli iş birliğini mümkün kılan, YEO ile tanışmamızda stratejik rol oynayan Reap Battery'nin CEO'su Dr. Alper Baykut'a minnettar olduğumuzu belirtmek isteriz.” dedi.

Fark Labs'ın Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter, "Ion Membranes, yatırımlarımızda aradığımız yenilikçi ruhu temsil etmektedir. Bu proje kuluçka programlarımızdan sürdürülebilirlik ile inovasyon odaklı girişimler çıkarma misyonumuzla tam olarak örtüşmektedir. Temiz enerji sektöründeki etkileyici yolculuklarında onları desteklemekten heyecan duyuyoruz” dedi. YEO'nun CEO'su Tolunay Yıldız, "Ion Membranes ile iş birliğimiz ileriye dönük stratejik bir adımdır. Membran teknolojisindeki uzmanlıkları Hidrojen ekonomisinin geleceği için kritiktir ve bu yolculuğun bir parçası olmaktan gurur duymaktayız" ifadelerini kullandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.