X, haber bağlantılarına başlıkları yeniden eklemeye hazırlanıyor

Elon Musk, X'in, platformdaki URL'li ön izleme kartlarında başlıkları tekrar göstermeye başlayacağını söyledi.
X, haber bağlantılarına başlıkları yeniden eklemeye hazırlanıyor

X, yani bizlerin hala ona seslendiği adıyla Twitter, bir süre önce haber bağlantılarından başlıkları kaldırmıştı. Bilmiyorum böyle bir içeriğe denk geldiniz mi ama sadece görsel ve en altta minicik bir bağlantı görünen bu içerikler kişilerin kafasını fazlasıyla karıştırmaya yetiyor diyebilirim. Şimdi ise haber bağlantısı mı yoksa sadece görsel mi diye düşündüren içeriklerin artık sonu geliyor gibi duruyor.

Elon Musk, X'in, platformdaki URL'li ön izleme kartlarında başlıkları tekrar göstermeye başlayacağını söyledi. X'te paylaştığı bir gönderide Musk, yaklaşan bir güncellemede şirketin bir URL kartının görüntüsünün üst kısmına başlığı yerleştireceğini söyledi. Sunum için belirli bir zaman çizelgesinden bahsetmeyen Musk, bu kartın neye benzeyebileceğine dair bir örnek de paylaşmadı.

"Haber bağlantılarından başlıklar neden kaldırılmıştı?" diye soracak olursanız cevabı biraz komik; içeriklerin daha estetik görünmesi. En azından Musk'ın gerekçesi buydu. Ancak bu durum birçok haber sitesinin trafiğinde azalmaya neden oldu. Üstelik bu değişiklik nedeniyle, kullanıcıların içeriği gerçekten öğrenmek veya başlığı okumak için URL kartına tıklamaları gerekiyordu.

Bu değişikliği aşmak için yayıncılar görsellerin üzerine kendi başlıklarını yazmaya ve bağlantıyı ayrı olarak yayınlamaya ya da oluşturulan ön izleme kartının görseline başlığı dahil etmeye başladı.

Haber başlıklarının geri gelecek olması platformda neleri değiştirecek, onu da ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.