Broadcom'un 69 milyar dolarlık VMware satın alması tamamlandı

Bir yıldan uzun süredir pek çok ülkeden onay alan Broadcom ve VMware, Çin'in de satın almayı onaylaması ile birlikte süreci tamamladı.
Broadcom'un 69 milyar dolarlık VMware satın alması tamamlandı

Teknoloji dünyasının en önemli firmaları arasında yer alan Dell, 2016 yılında 67 milyar dolar karşılığında EMC şirketini satın almıştı. Bu satın alma ile birlikte EMC'nin yüzde 81 oranında sahibi olduğu VMware da Dell'e geçti. 2021 yılında ise VMware'deki yüzde 81 hissesini satan Dell, VMware'i bağımsız bir şirket haline getirdi.

2021 yılının ardından bağımsız bir şirket olarak yoluna devam eden VMware, günümüzün en önemli bilgisayar çipi üreticilerinden olan Broadcom tarafından satın alındı. Broadcom, VMware'i satın almak için 69 milyar dolar ödeyecek. Broadcom'un VMware'i satın alacağı ilk olarak 2022 yılının Mayıs ayında duyurulmuştu.

Bu büyüklükteki bir satın alma anlaşmasının tamamlanması için ülkelerin rekabet kurullarından da onayların alınması gerekiyor. Bu süreç bazen bir yıldan daha fazla da sürebiliyor. Bir yıldan uzun süredir pek çok ülkeden onay alan Broadcom ve VMware, Çin'in de satın almayı onaylaması ile birlikte süreci tamamladı.

Hatırlatmak gerekirse ABD Başkan Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, geçtiğimiz hafta ABD'de bir araya gelmişlerdi. Broadcom'un VMware'i satın alması ile ilgili onay da bu görüşmenin ardından geldi. Broadcom ve VMware, satın alma için Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Avrupa Birliği, Japonya, Güney Afrika, Güney Kore, Tayvan, ABD ve Birleşik Krallık'tan izinler aldı.

VMware hisselerinin New York Menkul Kıymetler Borsası'nda (NYSE) işlem gördüğünü de hatırlatalım. Satın alma anlaşmanın onaylanması ile birlikte Broadcom'a katılacak olan VMware, New York Menkul Kıymetler Borsası'ndan çıkış yapacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.