Google Bard, sizin için YouTube videolarını izleyebilecek

Bard, YouTube videolarını oynatmanıza gerek kalmadan, video içeriğindeki ana başlıkları size sunabilecek.
Google Bard, sizin için YouTube videolarını izleyebilecek

Google'ın ChatGPT'ye rakip chatbotu Bard'ın YouTube entegrasyonu güncellendi. Bu yeni güncelleme ile Bard, videoları spesifik bilgiler elde etmek için tarayabilecek. Sizin videoları oynatmanıza gerek kalmadan Bard, video içeriğindeki ana başlıkları size sunabilecek.

Örnek vermek gerekirse, Bard aracılığıyla bir yemek tarifi videosunda kullanılan malzemeleri liste olarak alabilirsiniz. Aynı şekilde Bard'ın çıkardığı özet sayesinde tarifi adım adım okuyabilirsiniz. Özellik şu an için Labs kayıt olan kaydolan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Özellikten yararlanabilmek için Bard üzerinde YouTube uzantısının da aktif olması gerekiyor.

Video özelind istediğiniz çıktıyı alabilmek için yazdığınız komutlar (prompt) önem taşıyor. Örneğin, tarifin açıkça verilmediği bir videoda eğer tüm tarifi isterseniz, sonuç elde edemeyebilirsiniz. Ancak adım adım talimatlar isterseniz, istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. 

Bard ve YouTube izlenmeleri sorunsalı

Kullanıcıların Bard üzerinden video içeriklerine erişebilmesi, YouTube videolarının izlenmelerini de etkileyebilir. Normalde bilgi almak için izleyeceğiniz videoları ve bu esnada görüntüleyeceğiniz video içi reklamları es geçiyorsunuz. Benzer şekilde video sonunda karşınıza çıkan önerileri de görmüyorsunuz. 

İlerleyen dönemde bu ve benzer özelliklerle Bard'ın YouTube'a entegre olması da olası. Her ne kadar ChatGPT ve benzeri araçlarla zaten videoların içeriği taranabilse de Bard'ın bu denkleme kendini yerleştirmesi, YouTube içerik üreticileri için yaratacağı problemleri de beraberinde getiriyor. Görünen o ki; bu özellikle birlikte Google'ın içerik üreticilerine zarar vermeyen bir çözümle karşımıza çıkması gerekiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.