Insha Ventures’tan 100 milyon TL'lik GSYF: Insha Girişim Sermayesi Yatırım Fonu

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından hayata geçirilen ve finansal teknoloji girişimlerine odaklanan Insha Ventures, girişim sermayesi yatırım fonu kurduğunu duyurdu.
Insha Ventures’tan 100 milyon TL'lik GSYF: Insha Girişim Sermayesi Yatırım Fonu

Yatırım ekosistemimizin en önemli parçalarından biri haline gelen girişim sermayesi yatırım fonları, her geçen gün yeni bir örnek ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından hayata geçirilen ve finansal teknoloji girişimlerine odaklanan Insha Ventures, girişim sermayesi yatırım fonu kurduğunu duyurdu.

Albaraka Portföy Yönetimi öncülüğünde kurulan girişim sermayesi yatırım fonunun 100 milyon TL'nin üzerinde bir büyüklüğe ulaşması hedefleniyor. Insha Ventures tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, bu yeni fonla birlikte faaliyet alanını genişletmenin yanı sıra bünyesinde bulunan markalara ve Fintek alanında potansiyel gördüğü girişimlere yatırım yapacak.

Insha Ventures olarak, bünyelerinde bulunan markalara operasyondan pazarlamaya, stratejiden satış kanallarına kadar geniş bir yelpazede destek sağlayan bir 'venture builder' olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, Albaraka Portföy Yönetimi’nin inisiyatifiyle kurdukları fonun temel odak noktasının geliştirilmesi ve büyütülmesi gereken projelere destek olmak olduğunu paylaştı.

Bayansar, bu odak doğrultusunda önceliklerinin Insha Ventures çatısı altında bulunan projeleri ve ürünleri spin-off (şirketleştirmek) yapmak olduğunu da aktardı. İlk etapta kendi projelerine odaklanacak olan Insha Ventures, ilerleyen süreçte ise fintech dikeyindeki değer yaratma potansiyeli olan girişimlere de yatırımlar yapacak.

Insha Ventures, kurduğu girişim sermayesi yatırım fonu ile birlikte 2024 yılı içerisinde 3 farklı girişime yatırım yaparak, sektördeki varlığımızı güçlendirmeyi de amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.