Vision Pro, önümüzdeki Mart ayında satışa sunulabilir

Apple'ın merakla beklenen karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro, önümüzdeki Mart ayında satışa sunulabilir.
Vision Pro, önümüzdeki Mart ayında satışa sunulabilir

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro'nun WWDC 2023 çerçevesinde tanıtıldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Apple, etkinlik çerçevesinde 3 bin 499 dolar fiyat etiketine sahip olan Vision Pro modelinin 2024 yılının başlarında tanıtılabileceğini paylaşmıştı.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman'a Vision Pro modelinin satışa sunulmasını çok beklemeyeceğiz. Gurman, Vision Pro modelinin önümüzdeki Mart ayında tanıtılabileceğini paylaştı.

Gurman tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, Vision Pro'yu önümüzdeki Ocak ayında satışa sunmayı planlıyordu. Dağıtım planlarının henüz tamamlanmaması ve testlerin devam etmesi nedeniyle Ocak ayı planları Mart olarak güncellendi.

Vision Pro modelinin ilk etapta sadece ABD için kullanıma sunulması bekleniyor. 2024 yılının sonuna kadar ise Kanada ve Birleşik Krallık için de kullanıma sunulacak. Apple'ın 2024 yılı içinde yaklaşık 400 bin adet Vision Pro üretmesi bekleniyor.

Vision Pro'nun diğer ülkelere ne zaman geleceği veya ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Apple'ın mağaza çalışanlarını Vision Pro'nun nasıl kullanıldığı konusunda eğitmeye başladığını da ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre ABD'deki bazı Apple mağaza çalışanları Vision Pro'nun nasıl kullanıldığını öğrenmek için Apple'ın Cupertino'daki merkezine çağrıldı. Vision Pro modelinin nasıl çalıştığını öğrenecek olan bu çalışanlar, mağazalarındaki diğer ekip üyelerinin eğitiminden de sorumlu olacak. Son olarak büyük Apple mağazalarında Vision Pro için belirli deneyim alanları olacağını da ekleyelim. Apple Vision Pro ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.