Bankacılık ve ödeme altyapısı hizmetleri sunan igor, 8,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

igor'un 8,5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırımı DOMiNO Ventures, Aegean Ventures ve Fikir Evi Araştırma Geliştirme ve Danışmanlık A.Ş. ve bireysel yatırımcılardan geldi.
Bankacılık ve ödeme altyapısı hizmetleri sunan igor, 8,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Finans çözümleri ile sürdürülebilirliği bir araya getiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan igor, yatırım aldığını duyurdu. igor tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 8,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. igor'un tam olarak ne kadar yatırım aldığı ise paylaşılmadı.

igor'un 8,5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırımı DOMiNO Ventures, Aegean Ventures ve Fikir Evi Araştırma Geliştirme ve Danışmanlık A.Ş. ve bireysel yatırımcılardan geldi. igor, bankacılık ve ödeme altyapısı hizmetleri sunarken aynı zamanda karbon ayak izini hesaplıyor ve nötralize etmek için çözümler de üretiyor.

igor'un temel amacı ise geliştirdiği çözümlerle katma değerli sanal ve fiziki ödeme hizmetleri altyapısı ile birlikte kullanıcılarına, açık bankacılık özellikleriyle 7/24 ödemelerini gerçekleştirebilecekleri ve tüm banka hesaplarına tek bir ekran üzerinden erişebilecekleri bir platform sunmak.

Yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve yapay zeka gibi güncel teknolojilerin kullanılmasıyla, çevresel etkiyi izlemek, işlemleri otomatikleştirmek ve daha verimli pazarlar oluşturmayı da hedefleyen igor, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları hakkında kanun kapsamında Ödeme Kuruluşu yetkisi almak üzere TCMB’ye faaliyet izni (lisans) başvurusunda da bulundu. igor, lisans sürecinin tamamlanmasının ardından ödeme hizmetlerini sunmaya başlayacak.

igor olarak hedeflerinin, finansal süreçleri daha erişilebilir ve sürdürülebilir kılmak olduğunu belirten igor Kurucu Ortağı Kamil Güçlü, kullanıcılarının finansal dünyaya daha aktif bir şekilde katılımını sağlarken, yeşil finans çözümleriyle çevresel sorumluluk anlayışlarını pekiştirdiklerini de sözlerine ekledi. Son olarak igor'un 2024 yılının ikinci çeyreği içinde küresel pazara ulaşabilmeyi planladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.