Amazon, üretimsel yapay zeka odaklı ücretsiz eğitimler sunmaya başladı

Amazon, üretimsel yapay zekanın temelleri gibi konular odağında ücretsiz eğitimler sunmaya başladı.
Amazon, üretimsel yapay zeka odaklı ücretsiz eğitimler sunmaya başladı

Üretimsel yapay zeka, son zamanlarda hemen hemen herkesin gündemi olmuş durumda. Bu kapsamda Amazon da üretimsel yapay zeka konusunda ücretsiz eğitimler sunmaya başladı. Şirketin "AI Ready" adlı girişimi, yapay zeka destekli proje yönetimi ve geliştirmeyi kapsayan sekiz ücretsiz eğitim içeriyor.

Paylaşılanlara göre Amazon, insanlara üretimsel yapay zekanın temellerini, yapay zeka etrafında projeler planlamayı ve Amazon'un CodeWhisperer yapay zeka kod oluşturucusunun nasıl kullanılacağını tanıtan ve teknik olmayan bir eğitim sunacak. Geri kalan eğitimler ise insanları AWS makine öğrenimi ve dil modelleri ile Bedrock AI uygulama üreticisi hakkında eğiterek Amazon'un yapay zeka teknolojisini Microsoft, OpenAI ve Google gibi büyük oyuncuların arasına sokmaya yardımcı olabilecek.

Amazon'un ücretsiz eğitimleriyle ilgilenen kişiler, AWS Educate sitesinden ilk üretici yapay zeka eğitimine ve CodeWhisperer'a girişe erişebiliyorlar. Üretimsel yapay zekaya giriş, AWS'de dil modelleri oluşturma, Amazon Bedrock'u kullanarak üretimsel yapay zeka uygulamaları oluşturma gibi eğitimlerin tamamına bu bağlantıdan ulaşmak mümkün. Amazon'un Transcribe konuşma-metin oluşturucusunu kullanmayı öğrenmek de dahil olmak üzere ücretsiz eğitimlerin geri kalanı AWS Skill Builder sitesinde yer alıyor.

Amazon, programları aracılığıyla 21 milyon kişinin AWS bulut bilişim becerileri konusunda eğitim aldığını söylüyor ve şirket, 2025 yılına kadar 2 milyon kişinin yapay zeka eğitimlerine katılacağını umuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.